Trebarnsmamma enda målskytten – och hon gjorde två

7 maj 2022 Div. 3 Medelpad

Alnös "veteran" Rosie Nilsson gjorde nästan lika många mål som hon har barn och var den enda i de båda lagen som hittade nätet när Medskogsbron slogs tillbaka i sin första historiska seriematch inom damfotbollen.
– Vi har väl rätt bra kontroll på större delen av matchen men kanske fick vi lite dålig utdelning på alla chanser, säger Alnö 2:s tränarduo Ulf Bryner och Tobias Björklund.

Medskogsbron är en ny bekantskap på damsidan och i sin allra första match föll man med hela 0-15 mot Kovland i en träningsmatch.

Idag visade man bättre takter även om det blev förlust i seriepremiären mot Alnö 2 där trebarnsmamman Rosie Nilsson är still going strong och prickade in ö-lagets bägge mål, ett i vardera halvleken. Först petade hon påpassligt in en retur efter dryga halvtimman och med knappa tjugan kvar fick hon ett fint inspel från högerkanten som hon förvaltade på bästa sätt.

Här är Alnötränarna Ulf Bryners och Tobias Björklunds egna ord om segern:

– Vi inleder lite stressigt i blåsten på Västhagen men hittar så småningom tillbaka till vår egen rytm, det spel vi behärskar o är trygga med!
– Efter premiärföreställningen förra helgen så kunde vi sänka axlarna o slappna av lite mer denna gång! Vi har väl rätt bra kontroll på större delen av matchen men kanske fick vi lite dålig utdelning på alla chanser.
– Medskogs spelade väldigt fysiskt o våra spelare fick gå en hel del tuffa närkamper, ett bra lördagspass för tjejerna!
– En bra laginsats där dagens keeper Johanna Wennberg gjorde en mycket bra insats på de chanser som Medskogs hade plus ett extra omnämnande till tvåmålsskytten Rosie Nilsson. Lite extra plus även till "07-tjejerna" som tar för sig på planen och gör väldigt bra ifrån sig.

Och Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödins kommentarer om matchen:

– Lite sur förlust för oss med 0-2 mot Alnö 2 ikväll. Jag tycker att vi gör en väldigt bra insatts, speciellt för att vara vår allra första seriematch. Jag är nöjd över våra prestationer och många spelare imponerar mycket.
– Första tio minuterna är lite skakiga, men sen kommer vi in i matchen bra och skapar en del lägen och har många fina spelkombinationer. Alnö har några spelare som är väldigt duktiga och deras forwards har bra speed i benen vilket skapar en del för dem.
– Summerat så tycker jag att matchen är jämn, lite vikt i Alnös riktning vad det gäller farliga målchanser, men med lite mer flyt på vår sida hade det absolut kunnat bli en poäng att ta med sig hem till Medskogsbron.
– Nu tar vi nya tag till nästa helg och arbetar på under veckan med att utvecklas. Ett extra beröm vill jag ge till vår målvakt Elina. Hon gör en toppeninsats idag, många fina räddningar och är lugn i målet. Alla andra tjejer ska också ha en eloge för att de genomförde matchen nästintill klanderfritt. Fortsätter vi på det här spåret kommer den första vinsten för oss inte vara långt borta.

Medskogsbrons BK - Alnö IF 2 0-2
2022-05-07 - 17:30 - Westhagens IP
0-1 Rosie Nilsson (33)
0-2 Rosie Nilsson (72)
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 29
Matchfakta

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

14 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer

Omgång 1, grupp 2: Hattrick av Matfors Lina Lundgren, sent segermål av Alnö 2:s Julia Hagberg och 1-9-förlust för Söröje i premiärmatchen

9 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Julia Hagberg blev matchhjälte i premiären då Alnö 2 vann med matchens enda mål mot Heffnersklubban 3 under onsdagskvällen. I kvällens andra match pri...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Matfors kom elva i grundserien och fyra i B-slutspelet under hösten och med några fina nyförvärv och bredare trupp kan man mycket väl kriga till sig e...

Läs mer