Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inbördes möte uppe på Balders konstgräs inför rekordpublik. Referat, kommentarer och fler bilder kommer under fredagen.

 

Kovland numret för stort för Sund - Marlene Ejerås gjorde tre mål på raken

I en välspelad match mellan Kovland och Sund blev erfarna Marlene Ejerås tungan på vågen med sitt hattrick när KIF till slut vann med 5-0, siffror som var en aning i överkant.
Tuva Lindberg satte ledningsmålet i minut 12 innan "Mallis" med tre mål på raken mellan minuterna 26 till 77 innan likaledes rutinerade Jonna Wistrand fastställde slutresultatet med åtta minuter kvar.
- Vi gör en riktigt bra match mot ett duktigt Sund. Vi stänger igen fint baktill samtidigt som vi hittar in fint i luckorna som skapas i Sunds försvar när de sätter en hög press på oss. Mallis gör en supermatch i comebacken och visar vilken klasspelare hon är med sina tre mål för kvällen, säger Kovlands tränare Charlie Merchant.
- Det känns konstigt att säga, men vi är faktiskt nöjda. Vi saknade otroligt många spelare som var borta av olika anledningar. Det var nästan på vippen att vi tvingades lämna w.o. men vi fick några som inte tränat att ställa upp och till slut fick vi till och med en hyfsad bänk. Kovland är ett bra lag och de tog sig lite väl enkelt förbi vårt försvarsspel. Nu står vi över nästa omgång och förhoppningsvis hinner vi få tillbaka skadade spelare och andra som inte kunde vara med ikväll, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.
I Kovland var Marlene Ejerås outstanding i sin comeback men hela Kovland ska ha överbetyg för insatsen.
I Sund svarade Cristine Tjernström för ett hästjobb.
 
Sund IF DamKovlands IF Dam
Sund IF - Kovlands IF 0-5
16 maj 2024 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Tuva Lindberg (12)
0-2 Marlene Ejerås (26)
0-3 Marlene Ejerås (31)
0-4 Marlene Ejerås (77)
0-5 Jonna Wistrand (82)
Domare: Filip Magnusson
Publik: 50
 

Fasta situationer, tyngd och rutin bakom Medskogsbrons fem-etta över Sidsjö-Böle

Medskogsbron tog hem en fem-etta mot Sidsjö-Böle tack vare tre mål efter fasta situationer och två spelmål.
Redan i den tredje minuten landade en hörna framför fötterna på Cecilia Hjelm, som inte tvekade utan drog upp bollen i nättaket.
I den 20:e minuten styrde en Sidsjö-Böle-spelare oturligt en boll i eget mål och i den 37:e hittade Rosie Nilsson klykan efter en frispark.
Tilda Sundqvist var tillbaka på planen och hon gav Sidsjö-Böle ett litet hopp inför den andra halvleken via sin reducering.
Sidsjö-Böle gjorde också den andra halvleken jämnare men så, med tjugan kvar, fick Medskogsbron en hörna och den nickade Rosie Nilsson in till 4-1 och med tio minuter kvar fastställde likaledes rutinerade Marlene Laggren segern till 5-1.
- Vi inleder starkt och tar kommandot tack vare att vi kom upp i fin press och stressade dem att slå längre bollar som vi tog hand om. Vi visar även styrka vid fasta situationer och gör tre av våra fem mål efter liggande boll. Det här var en riktigt bra laginsats, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.
- Vi försöker spela boll och är väldigt modiga i egna uppspel men har en tendens att stressa lite i onödan och ge bort målchanser. I offensiven har vi lite svårt att ge oss själva riktigt vassa lägen genom att spela på yta och nyttja vår snabbhet. Sen är det som vanligt att vi möter ett äldre och betydligt tyngre lag som vinner många närkamper. Plus att de har några klasspelare som utgör deras spets och gör mål. Deras seger var rättvis om än ett par mål för stor, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
De som stack ut lite extra i ett duktigt Medskogsbron var yttermittfältaren Ellinor Tellebo och de rutinerade pjäserna Rosie Nilsson och Marlene Lagren
I Sidsjö-Böle imponerades vi av debutanten Amal Ali, född -09, som tar för sig direkt centralt och är kreativ. Kommer bli en duktig fotbollsspelare. Även kul att se Tilda Sundqvist tillbaka och vara ett konstant hot för Medskogsbron i 90 minuter.
Medskogs bättre men blev lite onödigt stora siffror.
Vi konstaterar att även domarna, erfarne Björn Sjöblads trio, svarade för en väl genoförd match.
 
Sidsjö-Böle IF DamMedskogsbrons BK
Sidsjö-Böle IF - Medskogsbrons BK 1-5
16 maj 2024 - 20:15 - Westhagen
0-1 Cecilia Hjelm (3)
0-2 självmål (20)
0-3 Rosie Nilsson (37)
1-3 Tilda Sundqvist (39)
1-4 Rosie Nilsson (70)
1-5 Marlene Laggren (80)
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 41
 

Sundsvalls FF hämtade upp 0-2-underläge i andra halvlek mot Söråker inför rekordpublik

Sundsvalls FF hade bjudit in till fest inför kvällens hemmamöte uppe på Balders konstgräs när Söråker gästade och klubbens ungdomar sålde hamburgare, skötte speakandet och hade även en livlig hejarklack snett bakom ena målet.
Men festen kom av sig något då Tilda Lundkvist satte 0-1 på frispark i den 19:e minuten och bara ett par minuter senare högg Alva Byström på returen efter Nora Staafs skott. Dock inget som verkade påverka hejarklacken negativt utan de ökade snarare takten för att stödja sitt favoritlag.
Hemmalaget brukar försöka spela sig uppåt i planen via passningar efter marken men hade svårt med Söråkers hårda press och fysiska spel. Åtminstone under den första halvleken.
I andra kom de helblå ut betydligt mer taggade och fick bättre ordning på sitt spel och knappt tio minuter in var Thelma Persson på väg igenom men blev stoppad oschyst och hon tog själv hand om straffsparken, stolpe in! Och då var till och med duktige söråkermålvakten Wilma Ålund maktlös. Det var hon också i den 78:e minuten då Thelma Persson var på språng i högerinnerposition och avlossade en dödlig projektil som gick i en båge över Wilma och in under ribban.
Båda lagen gick sedan för ett segermål men det kändes som bensinen var slut för dagen i värmen och 2-2 stod sig tiden ut. Ett rättvist resultat sett till spel och chanser inför rekordpubliken på 250 personer.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Sundsvalls FF:s tvåmålsskytt Thelma Persson efter matchen mot Söråker
⚽️ Söråkers Tilda Lundkvist och Alva Byström om 2-2-matchen mot Sundsvalls FF
⚽️ Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg om upphämtningen mot Söråker
⚽️ Söråkers tränare Michael Wahlroos analyserar matchen mot Sundsvalls FF

 

Sundsvalls FF DamSöråkers FF
Sundsvalls FF - Söråkers FF 2-2
16 maj 2024 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Tilda Lundkvist (19)
0-2 Alva Byström (22)
1-2 Thelma Persson (54, straff)
2-2 Thelma Persson (78)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 250
 

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer