Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapeln den 9 maj med två matcher där Söråker besegrade Sidsjö-Böle efter två mål av Nora Staaf och Medskogsbron vann över Sund med uddamålet av tre. Den avslutande matchen i premiäromgången spelades den 12 maj och där behövde Sundsvalls FF bara en dryg halvtimma på sig att säkra segern över Timrå 2. Det hanns även med en match från stundande omgång 4 där domaren var bäst där Sidsjö-Böle 3-1-besegrade Sund.

 

Domaren bäst på plan när Sidsjö-Böle tog hem tre pinnar mot Sund när omgång 4 tjuvstartade

Inget av vare sig Sidsjö-Böle eller Sund bjöd på något skönspel under söndagskvällen. De förstnämnda var minst dåliga och avgick till slut med en 3-1-seger.
Ida Johansson tog sig med halvtimman spelad förbi sin försvarare och petade in 1-0 förbi en utrusande målvakt.
Clara Laajanen vann i slutet av halvleken ett motlägg, drev bollen ett par meter innan hon skickade in kvitteringen med en riktig mörsare som satt perfekt i nättaket.
1-1 stod sig till mitten av den andra halvleken då det var Alice Engbergs tur att utmana sin back, ta sig förbi och placera bollen förbi keepern.
I slutminuten vann Lykke Jansson kampen med målvakten och spelade tillbaka till Ida Johansson som i princip fick öppet mål och kunde stänga ner matchen med sitt andra mål för kvällen.
Clara Laajanen försökte driva på sina lagkamrater i Sund och gjorde också ett vackert mål men hon var alldeles för ensam.
I Sidsjö-Böle får Ida Johansson godkänt för sina två mål och Alice Engberg visade att hon är duktig även utan klubba i näven, och gjorde även mål.
Bäst på planen var emellertid domaren Mahar Usew som höll en perfekt nivå och snackade med tjejerna istället för att vifta med korten. Överbetyg även till hans båda assistenter.

Sidsjö-Böle IF DamSund IF Dam
Sidsjö-Böle IF - Sund IF 3-1 
12 maj 2024 - 18:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Ida Johansson (30)
1-1 Clara Laajanen (43)
2-1 Alicia Engboerg (67)
3-1 Ida Johansson (90)
Domare: Mahar Usew
Publik:
 

Elin Øyes två snabba lade grunden till Sundsvalls FF:s 3-1-vinst borta mot Timrå

IFK Timrå 2 öppnade friskt första kvarten men sen tog Sundsvalls FF över och efter två välplacerade skott av Elin Øye och ett från Irma Hübenette gick gästerna till halvtidsvila med 3-0 i ryggen.
Hemmatjejerna spelade upp sig markant i den andra halvleken och i mitten av den fick man välförtjänt till en reducering via "veteranen" Veronica Söderström. Men närmare än så kom man inte poäng.
- Vi inledde lite avvaktande men sen tog vi över halvleken och gör också tre snygga mål. Med det verkade tjejerna nöjda och tappade momentum och fick problem med deras längre bollar. Sista kvarten tog vi tillbaka matchen och hade flera kanonlägen att öka på men bland annat sköt vi över ribban från en meter och det två gånger om till och med, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.
- Stark öppning av oss första 15 men sen händer något, vi fick ingenting att stämma och de gör tre mål. Efter lite snack i paus kom vi ut med en rejält portion energi och det såg mycket bättre ut och får också till en reducering och hade bud på fler mål, säger Timråtränaren Linda Söderberg.
I SFF stängde ytterbacken Wilma Sjöling ner sin vänsterkant och på mitten lugnade Fnan Mebrhatu Tewelde ner spelet när det behövdes och fördelade bollar och framåt lade Elin Øye två mål till sitt hattrick från premiären.
I Timrå ville man höja kollektivet för sin andra halvlek.
 
IFK Timrå 2 emblemSundsvalls FF Dam emblem 
IFK Timrå 2 - Sundsvalls FF 1-3
12 maj 2024 - 16:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Elin Øye (17)
0-2 Elin Øye (25)
0-3 Irma Hübenette (39)
1-3 Veronica Söderström (67)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik:
 

Triin Veskioja premiärhjälte när Medskogsbron vann med uddamålet av tre mot Sund

Premiären började bra för Medskogsbron då Matilda Svensson i den sjunde minuten gjorde en "gubbe" (eller borde det heta "gumma"?) drev nån meter innan hon avlossade en dödlig projektil som satt perfekt i bortre gaveln.
Sund utjämnade innan klockan tickat upp till de tjugo efter ett klapp-klapp-spel genom alla lagdelarna fram till en sopren Clara Laajanen som var säkerheten själv i avslutet.
Båda lagen hade lägen till fler mål men matchen kom att avgöras på en försvarsmiss med kvarten kvar. En Sundspelare slog en svår bakåtpassning till sin målvakt som fick bollen lite för långt ifrån sig och då högg rutinerade Triin Veskioja som en kobra och premiärsegern var ett faktum.
- Vi vinner med knappa siffror men gör en kontrollerad insats och hade över målen tre bollar i virket. Viktigt att få med sig tre poäng från en premiär med tanke på att det är en kort vårserie. Kul att konstatera att Sund blivit så pass mycket bättre sen ifjol så de kommer säkert att få en rolig säsong, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.
- Trots förlusten är vi nöjda med spelet i premiären med tanke på att vi till stora delar är ett helt nytt lag och det tar ett tag att spela ihop lagdelarna. Vi bjöd upp till dans mot ett lag som ifjol tog sig till A-slutspelet och det var en rolig och välspelad match, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.
I Medskogsbron svarade Matilda Svensson för en stark insats och hade fler mål på gång men som helhet ska laget ha berön då man gav järnet i 90 minuter.
07:an Sofie Karlsson visade imponerande spelförståelse och fältblick på det centrala mittfältet och mellan stolparna svarade Ebba Röstberg Gillow för många svettiga räddningar och ska inte lastas för Medskogs vinstmål.
Medskogsbrons BK emblemSund IF Dam emblem 
 Medskogsbrons BK - Sund IF 2-1
9 maj 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Matilda Svensson (7)
1-1 Clara Laajanen (19)
2-1 Triin Veskioja (75)
Domare: Samuel Sundling
Publik: 62
 

Nora Staafs dubbel säkrade Söåkers premiärseger över Sidsjö-Böle

Det var två olika spelartyper som möttes i premiären på Söråker. Dels ett mer rutinerat, tungfotat, fysiskt och spelskickligt hemmalag mot ett ungt Sidsjö-Böle med kvicka ben men inte så många kilo muskler att sätta dit i närkamperna.
Det blev en inte alltför välspelad historia men spelet böljad och chanser vaskades fram. Hemmalaget tog ledningen efter 34 minuter. Efter en hörna och lite flipper framför mål tryckte Linda Nordin dit tån och bollen satt otagbart i nättaket. Strax innan pausvilan vann Söråker boll högt upp i planen och det skickades in en hård boll in centralt där Nora Staaf dök upp och satte nätet distinkt i dallring. Ett estetiskt vackert fotbollsmål.
Men gästernas Ronja Ekman kastade ut en livlina och reducerade på stopptid i första och därmed nerv inför den andra halvleken.
Det tog emellertid bara knappt fyra minuter innan Söråker åter hade ett tvåmålsövertag. Och det på ett lite snöpligt sätt. Tilda Lundkvist hann ikapp en förlupen boll nere vid hörnflaggan och lyfte in den där bortamålvakten gjorde en liten missbedömning och tappade bollen bakom sig, rakt på foten på Nora Staaf som inte kunde undgå från att stöta in sitt andra mål för kvällen.
Sidsjö-Böle sökte långa bollar mot sina snabba anfallare men duktiga Söråkerkeepern Wilma Ålund var hela tiden alert och rensade undan utanför sitt straffområde och siffrorna stod sig matchtiden ut.
- Märktes att det var premiär, inget konstruktivt spel från något av lagen i första halvlek trots tre mål. I andra gick vi ut och tog tag i matchen och satte tidigt ett tredje mål och vinner sett till spel och chanser en odiskutabel premiärseger, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.
(kommentarer från Sidsjö-Böle kommer under fredagsförmiddagen)
I Söråker ger vi överbetyg till tvåmålsskytten Nora Staaf, målvakten Wilma Ålund, löpstarka Ella Forssén på mitten och lika löpglada högerbacken Rebecka Eriksson.
- Kul att vara igång med damlaget igen.. Vi har börjat spela in flickor födda -09 i laget och ikväll fick fem sttcken göra A-lagspremiär, vilket de gjorde på ett bra sätt. Det blev en jämn match utan större skönspel där de lyckades få in tre bollar och vi en. Deras målvakt var duktig och spelade långt ut och avvärjde många av våra försök. Målvaktsbrist hos oss dagen till ära och då gjorde vår utespelare Tove Berglund, född -08, premiär mellan stolparna. Hon gjorde det toppen. Vi försöker spela vårt spel hela matchen men väger lite lätt stundtals mot ett betydlig tyngre lag. Vi får till några fina lägen och har utöver målet en boll i stolpen, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
 
Söråkers FF emblemSidsjö-Böle IF Dam emblem 
Söråkers FF - Sidsjö-Böle IF 3-1
9 maj 2024 - 19:30 - Söråkers IP
1-0 Linda Nordin (34)
2-0 Nora Staaf (43)
2-1 Ronja Ekman (45)
3-1 Nora Staaf (49)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 186
 

IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland när Damtrean tjuvstartade

Den första knappa timmen blev mållös när Kovland och IFK Timrå 2 tjuvstartade Damtreans grupp 1 med en match i den 5:e omgången! Det skapades visserligen några chanser men de båda målvakterna, KIF:s (ej namngiven) och Timrå 2:s Linnea Söderberg var på hugget.
Det krävdes en "veteran" för att bryta dödläget. Veronica Söderström, mest känd som "Lonkan" drev in från kanten och placerade in 0-1 mot den klubb hon tillhörde under dess storhetstid i division 1 och 2.
Med lite drygt tio minuter kvar utjämnade KIF. På en nickskarv fick Emma Sjölén chansen och prickade in bollen lågt förbi halvskadade Linnea Söderberg, som åkt på en rejäl kyss i höfttrakten en bit in i den andra halvleken men krigat vidare.
KIF-kaptenen Amanda Wallin var sedan nära att avgöra men hennes nick efter hörna gick ner i marken men studsade sedan över ribban.
- Vi hade mest boll och det mesta av spelet men hade problem att skapa några riktigt vassa chanser framåt samtidigt som de hotade oss när de ställde om på oss, kändes lite som det blev ett hål på mitten. Efter deras ledningsmål gick vi ner på trebackslinje och då såg det bättre ut och vi fick också till en kvittering och var även nära ett segermål, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Vi är ett ungt lag, tjejerna bara 16 år, och gör det jättebra sett till förutsättningarna och spelar jämnt mot ett av favoritlagen i serien, säger Timråtränaren Linda Söderberg.
Jonna Wistrand var Kovlands primus motor på mitten, bröt många Timråanfall och startade egna.
I Timrå 2 imponerade Veronica Söderström i sin comeback på fotbollsplanen och var lite av en modersfigur för sina unga lagkamrater där alla svarade för en gedigen insats och visade att det finns mycket talang i laget. 

3 maj 2024 - 19:30 - HK Vallen
0-1 Veronica Söderström (57)
1-1 Emma Sjölén (78)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 120

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer