Alnö 2 tog hem en femetta mot Matfors – reservmålvakt tvåmålsskytt

3 sep 2021 Div. 3 Medelpad

Alnö 2 vann med 5-1 hemma på Släda över Matfors och Rosie Nilsson och den inhoppande reservmålvakten på topp gjorde två mål vardera.
– I halvtid snackade vi om att hota mer i djupled vilket också fungerade bra och vi kunde gå från 2-1 till 5-1, säger Alnö 2:s tränare Tobias Björklund.

Matfors hade tänkt sig att kliva tillbaka på vinnarspåret efter årets första förlust i förra omgången, 0-1 mot Heffnersklubban 2, men se det gick inte alls det.

Veteranen Rosie Nison i Alnö 2 gjorde både 1-0 och därefter även 2-0 med ett riktit kämpamål innan Lina Lundgren kunde reducera för Matfors.

– Efter det målet kändes det som att tjejerna fick lite energi och kom tillbaka in i matchen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Direkt i den andra halvleken slog Emilia Jansson Lindén en perfekt djupledsboll till Maja Gisslin med 3-1 som resultat och rullgardinen ner för gästerna.

Alnö slängde sedan in sin reservmålvakt Ebba Röstberg Gillow på topp och hon tackade för förtroendet med att göra de två avslutande målen i matchen.

– Vi mötte ett lag som gått starkt i år och höll oss till vår gameplan. I halvtid snackade vi om att hota mer i djupled vilket också fungerade bra och vi kunde gå från 2-1 till 5-1, säger Alnö 2:s tränare Tobias Björklund.

– Vi var inte riktigt där, jag är helt tom. Hade vi spelat som vi verkligen kan och visat tidigare hade det varit vi som vunnit med 5-1. Vi gjorde dem bra, gav dem tid på mittfältet så de kunde komma med fart. och utnyttja ytorna, säger Elisabeth Gradin.

I Alnö var vänsteryttern Maja Gisslin kvick och duktig på att utmana och rycka förbi sina motståndare. Kombinerar speed och bollkontroll på ett sätt som är ovanligt för Damtrean. Målvakten Ronja Johansson var tryggheten själv längst bak.

I Matfors var det spridda skurar, några som var bra medan andra inte nådde upp till normal standard vilket gjorde att spelet haltade betänkligt.

Resultatet gjorde att Alnö 2 passerade Matfors i tabellen. Alnö nu ny trea, MIF fyra.

ALNÖ IF 2 - MATFORS IF 5-1
Mål Alnö 2: Rosie Nilsson 2, Ebba Röstberg Gillow och Maja Gissli.
Mål Matfors: Lina Lundgren.
Domare: Yosief AngosomPublik: uppgift saknas ännu
Arena: Släda IP
Matchfakta

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

14 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer

Omgång 1, grupp 2: Hattrick av Matfors Lina Lundgren, sent segermål av Alnö 2:s Julia Hagberg och 1-9-förlust för Söröje i premiärmatchen

9 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Julia Hagberg blev matchhjälte i premiären då Alnö 2 vann med matchens enda mål mot Heffnersklubban 3 under onsdagskvällen. I kvällens andra match pri...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Matfors kom elva i grundserien och fyra i B-slutspelet under hösten och med några fina nyförvärv och bredare trupp kan man mycket väl kriga till sig e...

Läs mer