Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.
- Ju längre matchen led ju mer fick vi att säga till om och vinner rättvist, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

Stöde var det bättre laget under den första halvleken på Westhagen och 2-1-ledningen var helt i sin ordning, kanske till och med något mål för liten.

Inför den andra halvleken tvingades Selånger U sätta utespelaren Lina Edberg i målet sedan Amanda Westberg skadat sig och inte kunnat fortsätta.
Inte mycket talade för en hemmavändning i det läget men Lina visade oanade talanger mellan stolparna och via snack och bra fötter höll hon tätt hela den andra halvleken.

Samtidigt fick man mer att säga till om spelmässigt och redan i öppningen av den andra halvleken utjämnade Vilma Cederqvist . SSK hittade in med en boll bakom acklinjemn som Wilma krigade till sig, fick till ett avslut som tog vägen in i näter via stolpen.

Med knappa kvarten kvar upprepades förspelet till det förra målet men till skillnade att det blev ett motlägg och Vilma höll sig snabbt frammet på den lösa bollen och kunde sätta 3-2 i stort sett öppet mål.

- Första kvarten var jag orolig att det skulle rinna iväg, de var betydligt piggare och "på" än oss och ledde i halvtid med 2-1. Ju längre matchen led ju mer fick vi att säga till om, vi vänder och vinner till slut helt rättvist efter en riktigt fin halvlek, säger Selångertränaren Marcus Düchow.

- Vi gör en riktigt bra första halvlek och borde gjort fler mål men den andra blev katastrofal för vål del och ingenting lyckades. De visade betydligt mer energi och kunde vända till en seger. Efter deras 3-2-mål försökte vi kvittera men vaskade aldrig fram någon riktigt het chans, säger Stödes lagledare Anne-Sofie Brännvall.

I Selånger U ger vi överbetyg till Lina Edlund på sin ovana plats mellan stolparna. Riktigt bra var även systrarna Olivia och Julia Boström som presterade "personbästa". Ett omnämnande även till Linnea Blomberg som klev in från ytterbacken till en plats i mittförsvaret och var klockren.

I Stöde ska hela laget ha plus för sin första halvlek, men underkänt för den andra.

 

Selånger SK Dam UtvecklingStöde IF

Selånger SK Utveckling - Stöde IF 3-2
20 september 2023 - 20:00 - Wsthagen
0-1 Maria Gidhammar (7)
1-1 Olivia Boström (18)
1-2 Clara Högbom (34)
2-2 Vilma Cederqvist (47)
3-2 Vilma Cederqvist (76)
Domare: Faris Keflit Tewelde
Publik: 27
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer