Vilde Hernbrand Ståhls tunnel räckte till derbyseger

Alnö och Östavall hade varsin halvlek i derbyt.
Ö-laget gjorde mål i sin medan västralaget kammade noll då Vilde Hernbrand Ståhls tunnel på målvakten före paus blev matchens enda.
– Idag låg vi rätt i defensiven vilket var nyckeln till de tre poängen, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

I det blåsiga division 3-derbyt på NP3 Arena hade Alnö och Östavall varsin halvlek.

Alnös övertag gav en 1-0-ledning genom Vilde Hembrand Ståhl i den 18:e minuten sedan Haris Hadzic dribblat av en motståndare neee vid kortlinjen och spelat in i mitten, där Vilde tog emot bollen, gjorde en suldragning innan han med en tåfjutt sköt bollen mellan benen på Robert Montanaro i Östavalls bur.

Östavall kom ut mer bestämt i den andra halvleken och var det lag som hade hand om taktpinnen men någon utjämning i målprotokollet blev det aldrig. Närmast var nyss inkomne Jacob Gihuri på slutet men Alnökeepern Joakim Grannas visade att det är lögn i h-e att göra mål på honom i friläge.

– Vi gör en kontrollerad första halvlek och skapar tillräckligt med chanser än att bara ha 1-0 i paus. Östavall var bättre i andra men Idag låg vi rätt i defensiven i 90 minuter vilket var nyckeln till de tre poängen, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

– Vi var inte alls med i första halvlek då vi var otajmade och slarvade när vi hade bollen. I den andra såg det betydligt bättre ut men vi var inte tillräckligt heta inne i deras straffområde men tycker att vi ändå var värda poäng sett till vad vi ändå presterade efter pausvilan, säger Östavalls tränare David Nordberg.

I Alnö svarade mittbacken Emil Friberg för en komplett insats, stark i defensiven och fina uppspel. Adam Lindqvist och målskytten Vilde Hemsbrandt Ståhl (ex-Giffaren Kalle Ståhls ättelägg) var två andra plusfaktorer.
I Östavall kan alla bättre sett till 90 minuter.

Det här var Östavalls andra derbyförlust på raken (1-3 mot Matfors) efter en fin inleedning av serien medan Alnö var tillbaka på vinnarspåret efter den mindre lyckade insatsen mot Anundsjö (0-4).

Alnö IF - Östavalls IF 1-0
2022-05-07 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Vilde Hemsbrandt Ståhl (ca 20-25)
Domare: Mattias Eriksson
Publik: 42
Matchfakta