Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta i Kramfors men klar förlust för Alnö

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Under lördagen gjorde Oskar Nordlund två mål i Kramfors, kvitteringen på stopptid medan Alnö föll klart hemma mot IFK Umeå, 1-4.

 

Tränaren tog på sig Alnös förlust mot IFK Umeå

Alnö hamnade i ett 0-2-underläge efter dryga halvtimman men fick hoppet tillbaka på stopptid i den första halvleken då Philip Pallin tog emot en lång utspark från sin målvakt Theo McIntyre och sköt in reduceringen från distans.
William Svelander hade sedan läge i inledningen av den andra halvleken till en utjämning men hindrades av ett försvarsben.
Istället beseglades Alnös öde i minut 78 och 79 då IFK Umeå gjorde två snabba och som lök på laxen fick mittbacken Jesper Andersson syna det röda kortet på stopptid sedan han sagt "sanningen" till domaren.
- Mina spelare kämpade på bra och det var jag som tränare som inte hade gjort min hemläxa, säger Daryosh Hematian.
Trion Philip Pallin, Phaniel Kakopande och Jesper Andersson (trots utvisningen) bäst i Alnö.
 
Alnö IF emblemIFK Umeå emblem 
Alnö IF - IFK Umeå 1-4
18 maj 2024 - 15:30 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Hampus Edlund (15)
0-2 Sahle Jim Wållberg (34)
1-2 Philip Pallin (45+1) 
1-3 Philip Da Rocha Eriksson (78)
1-4 Sahle Jim Wållberg (79)
Utvisning Alnö: Jesper Andersson (90+4)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 72
 

Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta mot decimerat Kramfors-Alliansen

På en "studsigt" konstgräsplan på Kramfors IP tog Fränsta ledningen i den tionde minuten sedan Kevin Henrysson frispelat Oskar Nordlund som satte den perfekt i bortre hörnet,
Fränsta hade sedan ett par lägen till utökning men istället med dryga halvtimman spelad, lyckades inte gästerna rensa undan efter en hörna och Johannes Thelin dunkade in kvitteringen.
Därefter blev det mycket Kramfors men FIK fredade sig bra men råkade ut för en jobspost när målvakten Mykhailo Barabanov tvingades halta av efter en rejäl stukning. In med reservkeepern Markus Holdo som därmed fick göra division 3-debut och det tog inte lång tid innan bomben briserade. I minut 71 drog Serghei Mocanu på en kanon från närmare 40 meter som gick som en projektil rakt upp i krysset.
Med tio minuter kvar åkte hemmalagets Rasmus Rådsäter ut efter att högljutt ropat efter det kvinnliga könsorganet. Därefter backade Alliansen hem och överlät allt initiativ till Fränsta och två minuter in på stopptid hann Oskar Nordlund före både back och målvakt och petade in kvitteringen.
Därefter hann gästerna även skapa ytterligare chanser till ett segermål men fick nöja sig med 2-2 och en poäng med hem i bussen.
- Första halvan av den första halvleken var vår och vi gör också mål, sen tog Kramfors över och vänder innan de backar hem och ger oss det mesta av bollinnehavet och vi får även dit en kvittering och brände sedan två lägen till ett segermål. Men sett till hela matchen är jag nöjd med en poäng, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.
I Fränsta var Oskar Nordlund hela tiden ett hot i offensiven och på mitten slet Kevin Henryson hårt i vanlig ordning och fick mycket uträttat.-

Kramfors-Alliansen emblemFränsta IK emblem 
Kramfors-Alliansen - Fränsta IK 2-2
18 maj 2024 - 14:00 - Kramfors IP
0-1 Oskar Nordlund (10) 
1-1 Johannes Thelin (32) 
2-1 Serghei Mocanu (71) 
2-2 Oskar Nordlund (90+2) 
Utvisning Kramfors: Rasmus Rådsäter (80) 
Domare: Zana Alsari
Publik: 153
 

Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Selånger och Kuben bjöd, trots en stenhård naturgräsplan, på propaganda för lokalfotbollen och det märktes att det här var två verkliga topplag som ville vinna det här emotsedda derbyt. Själva finliret gav kanske lite mer i övrigt att önska, men kampen och hängivelsen var på topp och duellerna fräna och oftast inom lagen råmärken. Bortsett från Mika Petteri Lindroos "attack" på Hannes Gidlund efter avblåsning. Där ska SSK-försvararen vara glad för att färgen på kortet var gult och inte rött.
Appropå Hannes Gidlund var det han som gav Kuben ledningen i den 17:e minuten då han tryckte in William Östmans nedbröstning.
Kvitteringen kom emellertid nästan omgående då Sebastian Koivisto Persson norpade bollen av kubenkeepern Christofer Högbom utanför straffområdet och rullade in 1-1 i tomt mål. SSK:s enda egentliga chans under den första halvleken där Kuben var det mer spelförande.
Den andra blev spelmässigt jämnare där det var hemmalaget som slog till först. Efter en hörna blev det lite flipper innan Gustaf Lindgren tveklöst tryckte in 2-1 och Kubens förlustnolla var i dallring.
SSK-ledningen stod sig till minut 63 då Filip Widén gjorde en riktig så kallad Rembrandt, det vill säga tavla. Han hade bollen i tryggt förvar innan han lade ner den på marken och backade för att ta sats. Då forecheckade en vaken Linus Sahlin och gårdvarens spark tog på den framåtrusande kubaren och studsade in i mål. Nu ska den gode Widén inte hängas för den fadäsen då han i flera matcher räddat sitt SSK med högklassiga räddningar och stabilt målvaktsspel. Även solen har sina fläckar.
I den 71:a minuten bytte Kuben in Jesper Norberg och tio sekunder senare höll han sig framme och pressade in 2-3. Snacka om succéinhopp!
Selånger såg ut som ett slaget lag men på slutet mobiliserade man för en poängjakt och fem minuter in på stopptid nickade Sebastian Koivisto Persson in kvittering och våldsamt jubel utbröt på IP i Bergsåker.
Då bytte Kuben in Tim Johansson och två minuter senare fick han läget i straffområdet och mötte med en behärskad bredsida och bollen satt perfekt nere vid den högra stolpen och ännu ett succébyte gav effekt. Och nytt jubel, denna gång i tigerns färger och Real Kubens sjunde raka seger var ett faktum.
- Snacka om bra fingertoppskänsla vid bytena (skratt). Vi gör en bra första halvlek och skapar flera lägen, de noll, utöver målet som vi bjuder på. Den andra halvleken blev jämnare rent spelmässigt och de bjöd tillbaka när vi gör 2-2. Sen blev det som sagt en makalös avslutning på matchen med två mål långt in på stopptid, säger Kubens tränare Stefan Lagergren..
- Svårt att summera den här matchen så direkt på. Givetvis känns det tomt och megasurt gjort segermålet med matchens sista spark men trots det är jag jättestolt av grabbarna. Vi möter ett otroligt bra lag och lyckas vrida oss ur deras spelmässiga grepp från den första halvleken och gör en jämn andra. Vi lämnar den här matchen med högt burna huvuden och nu blickar vi fram emot veckans derby mot Fränsta, säger Selångers tränare Jesper Hellström.
I Kuben drev Linus Hallenius på sina "tigerränder" som den ledare han är och på mitten var Linus och Karl Sahlin rena härförarbröderna och offensivt var Oskar Säfström hela tiden ett orosmoln för SSK-försvaret.
I Selånger ville man hylla laginsatsen.
 
Selånger SK emblemKubikenborgs IF emblem 
Selånger SK - Kubikenborgs IF 3-4
17 maj 2024 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Hannes Gidlund (17) 
1-1 Sebastian Koivisto Persson (21) 
2-1 Gustaf Lindgren (51)
2-2 Linus Sahlin (63) 
2-3 Jesper Norberg (71)
3-3 Sebastian Koivisto Persson (90+5)
3-4 Tim Johansson (90+7)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 185
 

Övriga matcher i omgång 7

 
17 maj 2024 - 19:00 - Olympia
  
  
Obbola IK emblemBergs IK emblem 
Obbola IK - Bergs IK
18 maj 2024 - 16:00 - Storsjö Arena
  
19 maj 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
 

Statistik div 3 Mellersta Norrland 2024

Omgång 12: Kuben gick ren genom våren, Selånger fixade en trea men Alnö och Fränsta nollade

Kuben avslutade vårspelet under söndagen då man reste upp till Umeå för att fixa tolfte raka vinsten. När lagen möttes tidigare i vår vann Kuben med h...

Läs mer

Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sports...

Läs mer

Alve Jonsson återvänder till moderklubben Selånger

Selånger har lagom till midsommarhelgen gjort klart med en hemvändare. Det är 19-årige centrala mittfältaren Alve Jonsson som lämnar Strands IF efter ...

Läs mer

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer