Två mål av Putte Nilsson är Nedansjö tog en komfortabel seger i Viskan

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev ingen tredje raka för Wiskan, fast å andra sidan mötte man inget av topplagen den här gången utan gästande Nedansjö kunde ta en ganska komfortabel 4-0-vinst där Patrik "Putte" Nilsson gjorde hälften av målen.
– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Wiskan har haft en hysterisk formtopp och vunnit över två av topplagen Kuben 2 och Matfors 2 i de två senaste omgångarna.
Idag väntade mer moderat motstånd i form av serieåttan Nedansjö på hemmaplan.
Men NIK tog ledningen redan i den tredje minuten och återigen efter en lång målvaktsutspark. Markus Holdos boll nådde ända upp till Oskar Brusell som vann fajten med Wiskanförsvaret och satte 0-1.

Gästerna fortsatte ha initiativet i matchen men Stefan Eriksson i hemmamålet höll sitt lag länge kvar i matchen men efter timman spelad tvingades han kröka rygg en andra gång sedan ett långt inlägg nått Patrik "Putte" Nilsson vid den bortre stolpen och han inte gjort något misstag.
"Putte" lobbnickade därefter in trean ur snäv vinkel och innan slutsignalen var det Viktor Sundströms tur att använda huvudet på ett högerinlägg.

– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Vi kom inte alls upp i samma standard som i de två senaste matcherna och fick aldrig till de längre bollarna upp till anfallarna. Vi saknade en del viktiga pjäser på grund av jobb och några som var bortresta. Vi gav det i alla fall en chans och gick ner på en trebackslinje efter 0-2 men då blev det stora ytor därbak som de utnyttjade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Hela laget ska ha beröm i Nedansjö där alla gjorde jobbet,
Stefan Eriksson i Wiskanmålet är redan nämnd och bra var även Gustav Sahlin som hoppade in på vänsterkanten och slet på bra.

Nedansjö slutade på en åttonde plats (besvikelse?) medan Wiskan landade jumbo och åker ner i sexan trots att man höjde sig på slutet.

 

Viskans IF emblemNedansjö IK emblem

Wiskans IF - Nedansjö IK 0-4
25 september - 15:00 - Viskans IP
0-1 Oskar Brusell (3)
0-2 Patrik Nilsson (60)
0-3 Patrik Nilsson (71) 
0-4 Viktor Sundström (83)
Domare: Danyar Tari
Publik: 55
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer