Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls plats som valde att börja om i femman.
- Men vi tackade nej. Dels att förfrågan kom sent och att vi vill ta oss upp i fyran igen på sportsliga grunder, säger tränaren Mikael Eklöf.

Micke, nöjd med försäsongen?
- Det är vi till största del. Den har känts extra lång i år av någon anledning men då har vi passat på att svetsa ihop laget genom att köra lite extra fys. DM-spelet var väl godkänt, stötte på patrull mot ett ungt och skickligt GIF men då fick vi öva kollektivt försvar så det gav också något. En del spelare har klivit fram och visat att man vill vara med nu när det gäller så det råder positiv konkurrens i gruppen. Spelet växer fram men vi hade nog önskat någon 90-minuters-match till.

Vad säger du om er trupp i år?
- Truppen känns fin, bra mix av rutinerat och ungt, bredd och spets och just nu råder det harmoni.

Vilka nyförvärv har ni gjort klart med?
- Elis Carlsroth (ymf, Sandviks IK), Jonas Lundin (b, IFK Sundsvall), Denniz Ekman (fw, Hassels IF), Oskar Sundvall (b, Hassels IF), Oskar Söderström (b, Hassels IF) Anton Sidén (b, FC Tre Laxar, Stockholm), Mikael Fredriksson (mf, Nedansjö IK). Sedan har vi några till i träning som vi får se hur vi löser med de nya övergångsreglerna.

...och spelarförluster?
- Nabil Meziane (ymf, Indals IF). Några namn från ifjol är inte igång ännu men vi hoppas de fyller på.

Hur lyder er målsättning i år?
- Att kriga om en topplacering. Först och främst ta oss till A-slutspelet och väl där siktar vi högt. Det råder tuff konkurrens med många satsande lag.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Ytterbacken Mathias Rapp.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Nja, lite både och…kul upplägg för de som går till A-slutspelet och får kriga om uppflyttning…kanske inte lika kul för lag som hamnar i situationen där man spelar om en ”placering”, om jag förstått upplägget korrekt. Kanske inte lika motiverande. Ska kanske lägga till att vår lagledare doktor Wallvik tycker det är ett ”utmärkt” upplägg.

Varför ska man komma och se Sidsjö-Böle i år?
- Då får du se en fartfylld offensiv fotboll!

Vilka fyra lag tippar du tar sig till A-slutspelet från er grupp och väl där vilka intar topp 2-placeringarna?
- Svårt att säga, men vi är förhoppningsvis ett av dem, vi siktar på båda placeringarna.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt i år?
- Har scoutat lite för dåligt för att kunna säga något här., avslutar Micke Eklöf.

Lokalfotbollens kommentar:
Tror att den trupp som Sidsjö-Böle besitter gjort det bra om man tackat ja till spel i Medelpadsallsvenskan. Med det sagt är Sidsjö-Böle ett av de fyra lagen som tar sig vidare från grupp 2 till A-slutspelet. Och väl där kommer man att slåss om uppflyttning, trots saknaden av en egen hemmaplan utan det blir att även i år ambulera till olika hemmarenor i Sundsvalls kommun då Sidsjövallen inte håller för spel i seniorsammanhang.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer