Svartvik säkrade seriesegern ikväll efter vinst över Selånger 2 - trots att fem omgångar återstår

6 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Vinst ikväll för Svartvik och seriesegern säkrad trots att det återstår fem omgångar.
Och visst gick det vägen, 2-0-över Selånger 2.
- Men det var inte helt gnisselfritt då SSK gjorde en bra match och störde oss, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Det Lokalfotbollen förutspådde redan i mars inträffade ikväll. Svartvik är klara seriesegrare i Medelpadsfemman, trots att fem omgångar återstår. Lagets andra raka serieseger sedan omstarten ifjol i sexan.

Det som krävdes var en seger på Westhagen över Selånger 2 under onsdagskvällen.
Och visst blev det seger, men någon promenad i parken blev det inte.
SSK bet ifrån sig bra och hade ett läge att ta ledningen tidigt i matchen men istället var det Christoffer Nerkman som bröt dödläget efter 20 minuter då han löpte igenom och snyggt lobbade in 0-1.

Med halvtimman spelad slog Emil Ringström ett inlägg från vänster, som letade sig hela vägen in i borte gaveln förbi en snopen hemmakeeper.

Med 2-0 i ryggen låg vägen öppen för Svartviks seger men Selånger gav aldrig tappt och hade man satt några av sina chanser hade det blivit rejäl nerv i matchen. Men man visade i alla fall att det unga laget kunde skaka de obestridliga mästarna.

- Ja, vi gör det vi skulle - vinna matchen, men det var inte helt gnisselfritt då SSK gjorde en bra match och störde oss. Tror de är de enda som spelat sig ur vår press och bakåt tätade de till och gjorde det svårt för oss. Kändes lite som att grabbarna kände av spänningen i luften innan matchen och fick inte ut hela sitt potentiella kunnande, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

- Vi gör spelmässigt en bra match och lirar jämt med dem. Skillnaden är att de sätter sina chanser, vi gör det inte. De var också lite mer direkta i sitt spel medan vi gärna behandlade bollen en gång extra. Men hade vi fått utdelning på vår tidiga chans eller på någon av våra omställningar i andra så vet man aldrig hur det gått. Bara att gratulera Svartvik till seriesegern, säger Selångertränaren Juan Medina.

Med seriesegern i hamn kan ni gå på lågvarv resten av serien,
- Nej, aldrig. Vi kommer att göra allt för att gå obesegrade igenom serien och göra över 100 mål även i år, påpekar vinnartränaren Carl Bergseije.

I Svartvik var Mikael "Sparris" Norberg säkerheten själv med sin rutin och den varan besitter även mittbacken Henrik Svanström ett knippe av och höll ihop försvarsmuren på ett säkert sätt.

I Selånger 2 ska kollektivet hyllas och att man höll sig till matchplanen på ett nästintill perfekt sätt.

 

Selånger FK 2Svartviks IF

Selånger SK 2 - Svartviks IF 0-2
6 september 2023 - 20:30 - Westhagen
0-1 Christoffer Nerkman (20)
0-2 Emil Ringström (30)
Domare: Lina Blixth
Publik: 58
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer