Sund 2 höll undan för Fränstas febrila kvitteringsjakt: "Match med två ansikten"

27 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Sund 2 ledde i paus med 3-1.
Efter en utvisning och mål på den efterföljande straffen jagade gästerna Fränsta febrilt ett kvitteringsmål.
Dock utan att sätta pricken över det där i:et
– En match med två ansikten, höll lagens ledare med om, Sunds P-O Altin och Fränstas Peter Larsson.

Sund 2 tog tag i den berömda taktpinnen direkt hemma på Flodbergs IP mot Fränsta.

Och man tog också ledningen om än på ett dråpligt sätt då en försvarsspelare skulle nicka hem till målvakten men lobbade istället över honom. Där brast det rejält i kommunikationen.

Haris Hadzic dubblade sedan ledningen sedan han fått bollen inne i straffområdet, lade den tillrätta innan han skickade in den i hörnet.

Hemmalaget hade därefter bud på mer men tvärt emot matchilden nicksköt Bogdan Smishko in 2-1 på en hörna.

Sund 2 återtog emellertid sitt tvåmålsförsprång innan pausvilan och det eftert ett vackert anfall på högerkanten som avslutades med ett snett-inåt-bakåt pass till lagkaptenen Abdirahman Sabriya som valde att möta direkt med gott resultat.

Kvarten in i andra räddade en hemmaförsvarare på mållinjen med händerna, straff och utvisning. Rasmus Söderman darrade inte på manchetterna utan kunde reducera.

Därefter tog ett poängjagande Fränsta över näst intill totalt men fick inte hål på hemmalagets duktige sista utpost Niclas Petteersson.

– En match med två ansikten. Under den första halvleken rullade vi ut dem enligt konstens alla regler och borde nog haft en större ledning i paus. Efter vår utvisning och straffmål fortsatte vi med en trebackslinje vilket höll på att straffa sig. De flyttade upp sitt lag och pressade samtidigt som vi blev lite lata i markeringsspelet. De vaskade fram ett par klara chanser där de med lite mer skärpa kvitterat, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

– En match med två ansikten. De var bättre före paus och gör tre mål, där två var riktiga bjudningar från vår sida. Efter deras utvisning radade vi upp tillräckligt med chanser för att inte behöva åka tomhänta hem. Kanske fick igen nu efter matchen Kovland då vi "rånade" dem, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

Sundmålvakten Nicklas Pettersson redam nämnd. I övrigt jämnt överlag.

Mattias Gode, ute på Fränstas vänsterkant, inhopparen Hugo Nilsson samt ukrainske mittbacken Bogdan Smishko var trion som stack ut det lite extra hos gästerna.

SUND IF 2 - FRÄNSTA IK 3-2
Matchfakta

Omgång 2, Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer