Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.
Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!
- Har aldrig varit med om att ha varit så överlägsna i en match och torskat, säger Kovlands tränare Charles Merchant. 

I helgen föll Söråker med hela 0-5 mot Stöde efter en riktigt plattmatch.
Ikväll tog man emot serieledarna Kovland men svarade för en rejäl överraskning och tog hem en 3-1-seger.

Kovland tryckte på från avspark men i den tionde minuten stack hemmalaget upp och efter en hands kunde man ta ledningen på en straffspark genom Viktoria Henriksson.

Kovland fortsatte trumma på men mellan Söråkers stolpar var Ina Danielsson på bästa bollmotarhumör och vägrade släppa några bollar förbi sig.

I den 36:e anföll hemmalaget ånyo och vindsnabba Nora Staaf kilade mellan KIF-backarna kom fri och lyfte bollen kyligt över bortamålvakten fram till 2-0.

Kovland fortsatte föra matchen, men att få bollen förbi Ina Danielsson verkade lönlöst och det spelade ingen roll om det var frilägen, hon var snabbt ute ur sitt mål och täckte bort avsluten.

I minut 64 jobbade Söråker till sig sin första hörna och på den knoppade en ohotad Maria Häggkvist in 3-0.

Därefter parkerade hemmalaget bussen för att säkra segern men i slutminuten lyckades Kovland få hål på målvaktsdemonen Danielsson genom Amanda Wallin. Men då visade matchuret på de 90 och tiden var ute.

- En sjuk match! Har aldrig varit med om att ha varit så överlägsna i en match och torskat. Vi rullade mestadels ut dem men vi träffade enderas stolpen, avslutade precis utanför eller så räddade deras målvakt som var rena väggen. Vi hade minst tio klara chanser och hade de haft en målvakt av normal division 3-klass hade vi vunnit stort, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

- Vi vinner på att vi är det bättre laget kollektivt och skapade chanser precis som Kovland men vi satte våra lägen även om vi kunnat gjort ett par till. Smolk i glädjebägaren var domarens insats, en pajas med en hemsk attityd gentemot spelare och ledare. Jag skulle kunna orera hur länge som helst men nöjer mig med en önskam om att hoppas slippa honom fler matcher, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Plus i Kovland till Felicia Högkvist på högerkanten och Jonna Wistand som skapade mycket matnyttigt från sin mittfältsposition.

I Söråker är redan målvakten Ina Danielsson, som var formidabel, nämnd men hela laget ska ha en stor eloge för det jobb man lade ner. Var som natt och dag från Stödematchen senast.

 

Söråkers FFKovlands IF Dam

Söråkers FF - Kovlands IF 3-1
20 september 2023 - 20:00 - Söråkers IP
1-0 Viktoria Henriksson (10)
2-0 Nora Staaf (36)
3-0 Maria Häggkvist (64)
3-1 Amanda Wallin (90)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 56
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer