Sömnigt västraderby vaknade till liv i andra halvlek

26 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Den första halvleken i avslutningsderbyt mellan Fränsta och Torpshammar var som en promenad i parken under den första halvleken. Ganska händelsefattigt och helt utan någon derbynerv.

Den andra halvleken inledde i samma andra innan plötsligt Torpshammars Tomas Decker gav Jordan Gidhammar ett instick i boxen och med en distinkt bredsida slog han bollen till höger om hemmamålvakten för dagen, Filip Filipovic. Då visade matchuret på 55.

Därefter kapade målskytten Fränstas Max Eriksson så illa att han tvingades utgå med en lårskada och sen var det full rulle resten av matchen.

Jordan Gidhammar, som Fränsta ville ha utvisad i samband med ovanstående situation, ökade på Torpshammars ledning med knappa 20 minuter kvar.

Men i stort sett på avspark replikerade Adam "Mulla" Kerfstedt med ett mullrande skott och det var bara för bortakeepern Simon Thyrén att vittja nätet.

Fem minuter senare var det utjämnat genom David Danielian och båda lagen gick därefter för ett segermål. Tomas Decker var på väg igenom men blev dragen i armen och den efterföljande straffen satte Hussein Sadegi säkert i nät.

Ledningen stod sig inte länge. Inhoppande veteranen Jerry Backlund. 48, som gjorde sin sista match i karriären, spelade fram Kristian Horobei till 3-3.

Fränsta hade behövt tre pinnar för att behålla andraplatsen efter Kuben 2 men då Matfors 2 vann sin match gled FIK ner till tredjeplatsen. Men som bästa A-lag i femman väntar nu spel i Medelpadsallsvenskan.

– Som det ser ut nu kommer vi att tacka ja till platsen, säger tränaren Peter Larsson.

Kanske kan även Torpshammar erbjudas spel i vår högsta lokala serie lite beroende på hur många lag som Medelpads Fotbollförbund behöver fylla på fyran med.

– Med den tunna trupp som vi haft i år är det inte aktuellt med spel i division 4 för vår del men det här får i så fall bli något för styrelsen att ta beslut om, säger spelande tränaren Tomas Decker.

 

Lokalfotbollen-TV:

• Fränstatränaren Peter Larsson var inte glad trots avancemanget

• Torpshammars spelande tränare Tomas Decker efter två tappade ledningar

• Fränstas 48-årige anfallare Jerry Backlund efter karriärens sista matcjh

 

FRÄNSTA IK - TORPSHAMMARS IF 3-3
0-1 Jordan Gidhammar (55)
0-2 Jordan Gidhammar (72)
1-2 Adam Kerfstedt (72)
2-2 David Danielian (77)
2-3 Hussein Sadegi (82, straff)
3-3 Kristian Horobei (84 )
Utvisning Fränsta: Sebastian Backlund (90+3, könsord)
Domare: Petter Lindbom, Sundsvall
Publik 125
Arena; Myggvallen
Matchfakta

 

Se fler bilder från derbyt här nedan. Fotom: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer