Sidsjö-Böle snubblade på mållinjen - missade A-slutspelet efter förlust mot Sundsvalls FF

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Sidsjö-Böle hade chansen att kvalificera sig för A-slutspelet men Sundsvalls FF var starkast i den sista grundseriematchen och tog hem en 3-2-seger sedan Jennifer Olofsson satt 3-2-målet i sin sista match för klubben.
- Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchem, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

Sidsjö-Böle föll tungt med 2-15 borta mot Stöde härförleden men hade ändå chans att ta en plats bland de åtta lagen som skulle få spela om uppflyttning till division 2 i höstems A-slutspel. Det "enda" som krävdes var en seger över Sundsvalls FF i den avslutande grundseriematchen.

Men ett formstarkt SFF, bara en förlust på de sex senaste, skulle bli en tuff nöt att knäcka.
Det började emellertid bra då Tilda Sundqvist löpte sig fri på en djupledsboll och satte 1-0 efter knappa kvarten.

Lite drygt tio minuter senare utjämnade Darin Tammo efter en hörna och ytterligare tio minuter satte Nenneh Näslund Sandström SFF:s ledningsmål.

Direkt i inledningen av den andra halvleken gav ännu en av Sidsjö-Böles långa bollar på djupet resultat då Alice Engberg gjorde 2-2 och hemmalaget var nu bara ett mål från A-slutspelet.

Men med timman spelad återtog SFF ledningen efter en hörna där Jennifer Olofsson höll sig framme och satte det avgörande 3-2-målet i sin sista match för laget då flyttlasset med familjen bär iväg till Skellefteå i helgen. (I efterhand har det visat sig att domaren registrerade målet som självmål av en Sidsjö-Böle-spelare).

- Som vanligt slog de mest långa bollar mot snabba forwards men trots att de gör båda sina mål på det sättet tycker jag att vi hade bra kontroll på dem. Vi spelade med trebackslinje där Alva Svelander var vår försvarsgeneral. Vi byggde våra anfall från försvar genom mittfält till forwards, ofta via flankerna, och skapade bra med chanser. Vi var även farliga på våra offensiva hörnor. Är även nöjd med hur vi slutför grundserien, tre vinster, tre oavgjorda och bara en förlust, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

- Vi spelade bra i första halvlek och sett till hela matchen skapade vi tillräckligt med chanser för att vinna matchen och ta oss till A-slutspelet. Efter deras ledningsmål hade vi dock inga egentliga kanonlägen, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

Lånet från SDFF mellan stolparna, Elsa Gustafsson Vikberg, var stabil och visade prov på bra uppspel. Alva Svelander i vanlig ordning dominant i försvaret, Julia Pedro en bollvinnare på offensivt mittfält och längst upp var Sara Heimer en targetplayer som tog emot och fördelade bollar.

- Jag vill hylla hela laget som strider i 90 minuter och inte viker ner sig, påpekar Robert Vikberg som vill önska Jennifer Olofsson all fortsatt lycka med sin fotboll uppe i norr, kanske blir det Sunnanå?

Ständigt farliga anfallaren Tilda Sundqvist och mittbacken Siri Norell de bästa i Sidsjö-Böle som nu får försöka ta revansch i Fortsättningsserien.

 

Sidsjö-Böle IF Sundsvalls FF Dam

Sidsjö-Böle IF - Sundsvalls FF 2-3
16 augusti - 20:45 - Kubikenborgs IP
1-0 Tilda Sundqvist (14)
1-1 Darin Tammo (26)
1-2 Nenneh Näslund Sandström (36)
2-2 Alice Engberg (47)
2-3 Jennifer Olofsson (61)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: 43
Matchfakta

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer