Oskar Magnussons sena vinstmål bröt Timrås långa segerrad

28 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF och IFK Timrå stod länge mållös på Balders konstgräs. Men med mindre än tio minuter kvar sköt 16-årige Oskar Magnusson segern åt hemmalaget.
- Oskar har gjort tio mål i år
och tagit ett rejält kliv i sin utveckling, precis som många fler av hans lagkamrater , säger SFF-tränaren Alex Medina.

Då Sidsjö-Böle föll igår var IFK Timrå redan klara serietvåor inför kvällens möte med Sundsvalls FF uppe på ett dimmigt Balders konstgräs.

Det blev en jämn match mellan två bra lag där det både visades upp bra anfallsspel och försvarsdito och stod därför längemållös.

Men så, med mindre än tio minuter kvar, kom matchens enda fullträff, och det efter en fast situation. På en andravåg efter hörna nådde Oskar Magnusson högst i kamp med två Timråförsvarare och nickade in 1-0.

Segern var dock inte säkrad då Timrå tryckte på för en kvittering men kom inte närmare än Elias Granlöfs klockrena ribbträff. Lagets andra i halvleken. Den första hade Tobias Bredberg då han med öppet mål men mycket snäv vinkel lyfte bollen över via ribban.

- En kämpamatch mellan två duktiga lag där vi drog det längsta strået. Efter en jämn första halvlek vägde det över lite för oss i andra och vi försökte komma runt på kanterna men de försvarade sig bra centralt. Vårt unga lag har tagit stora steg och på de tretton senaste matcherna har vi bara förlorat tre och slagit de fyra topplagen, utom Svartvik, säger SFF-tränaren Alex Medina.

- Vi hade lite svårt med motivationen då vi redan var klar för andraplatsen och skapade inte mycket under den första halvleken. I andra inledde vi piggt sedan vi bytt in sex spelare från bänken för attlufta den men sedan tog SFF över och gör ett sent mål. Vi hade två bollar i ribban i andra men närmare än så kom vi inte, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman sedan laget fått sin fina svit på sju raka vinster bruten.

I Sundsvalls FF var lagkaptenen Pontus Serrander primus motor men hela laget ska ha beröm för sin insats.

I IFK Timrå höjer vi en lans för yttrarna Edvin Aronsson och Erik Andersson.

 

Sundsvalls FFIFK Timrå

Sundsvalls FF - IFK Timrå 1-0
28 september 2023 - 20:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Oskar Magnusson (82)
Domare: Bijan Yari
Publik:
Matchfakta

Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.Och först ut att presenteras är fjolårets femma...

Läs mer

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer