Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.
Och först ut att presenteras är fjolårets femma Söråkers FF där Jonas Nordström fortsätter som spelande tränare men där kollegan Victor Selander tagit över grannen IFK Timrås division 4-lag.

Jonas, nöjd med försäsongen?
- Både ja och nej. Vi har egentligen inte haft någon riktig försäsong då vi under en lång period varit kort om folk vilket har gjort att vi inte kunnat bedriva några vettiga träningar förrän i mitten på mars. Det positiva är just att vi fått tillströmning av spelare till truppen och kan nu om än något sent fokusera på hur vi vill spela.

Vad säger du om er trupp?
- Till en början var det oklart om vi skulle ha ett lag i och med spelartappen men nu är jag väldigt nöjd med de som kommit in. Vi har fått en väldigt bra bredd i truppen där fler tävlar om samma positioner vilket är positivt.

Vilka nyförvärv har ni fått in?
- Johan Hammarström (fw, Kubikenborgs IF), Vilmer Strömgren (cmf,, Kubikenborgs IF), Leo Berglund (yb, IFK Timrå), Tim Granbom Olsson (ymf/fw, IFK Timrå), Axel Rönnqvist (ymf, IFK Timrå), Joakim Björklund (mb/yb, comeback efter några års uppehåll, senast i Essviks AIF), Alexander Hasselmalm (mv, comeback, senast i IFK Sundsvall), Tarek Darwich (cmf, Bjuråkers GIF), Michael Wahlroos (mb/cmf, Stockviks FF), Tim Gemeinhardt (yb, comeback efter långt uppehåll, egen produkt) Ytterback, Egen produkt (tillbaka från långt uppehåll), Kristian Hansen (cmf, klubb okänd) samt Johan Strandberg (cmf, klubb okänd även där).

...och spelarförlusterna?
- Johan Kolbäck (fw, IFK Timrå), Olle Forsberg (yb, IFK Timrå), Anton Jonsson (ymf, IFK Timrå), Milan Hellborg (cmf, IFK Timrå), Noah Blomberg (cmf, slutat) sam Filip Freed Jonsson (cmf, slutat).

Hur lyder er målsättning i år?
- Ett första steg är att vara topp 4 under vårsäsongen så vi har något att spela för under hösten i och med formatet som div. 5 har nu. I övrigt är det att få ihop laget i och med att vi har så många nya.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Jag tycker inte om det, är man inte topp 4 efter vårens enkelmöten så känns det som att säsongen mer eller mindre är slut. Vi spelar visserligen i division 5 men jag tycker det är tokigt att möjligheten till att avancera i seriesystemet tar slut efter en månads spel. Med tanke på att andralagen är med att tävlar om platserna så finns ju möjligheterna för dem att fylla på med spelare från högre serier för att kunna nå uppflyttningsserien vilket borde generera bättre matchmiljö för deras spelare.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det finns nog ett flertal i och med de ledande spelarna som lämnat oss så måste andra axla dessa roller. Men jag kanske är lite tråkig och nämner kollektivet och utvecklingen av vårt spel istället.

Varför ska man komma och se Söråkers FF i år?
- Vi har sedan jag tog över tagit tag i spelet mer och mer och försöker spela boll efter backen. Med de spelare vi fått in i år ser möjligheterna goda ut för att vi ska kunna ta nästa steg och även rulla boll mot bättre motstånd.

Vilka vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Pass på den i och med seriens upplägg och att serien överlag känns väldigt jämn i år.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Samma svar här.

Lokalfotbollens kommentar:
Söråker har tappat flera toppar till IFK Timrå men fått tillbaka några som hållt upp några år. Frågan är hur träningsstatusen är på dem då det gäller att vara i form direkt från start då grundserien avgörs på en enda månad. Kommer att kriga om den där viktiga fjärdeplatsen som ger spel om uppflyttningen till Medelpadsallsvenskan. Men det lär bli i tuffaste laget för Jonas Nordströms manskap är jag rädd.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer