Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Kuben bara fortsätter vinna, under lördagen spelade manhem en 3-1-vinst över Ope. Idag väntade tufft motstånd för Alnö i form av topplaget Dvärsätt på bortaplan. För tufft skulle det också visa sig.

 

Ett Alnö med sex 16-åringar hade 1-1 mot topplaget Dvärsätt - men föll till slut trots kämpainsats

Alnö hade 1-1, nick Lucas Parment, och 2-3, Phaniel Kakopande med kvarten kvar, mot topplaget Dvärsätt men den för dagen unga och orutinerade elvan fick till slut ge sig 2-4 sedan hemmalagets målspruta John-Henrik Eriksson svarat för ett av alla sina hattricks under karriären.
- Vi gör en bra insats, med ett för dagen mycket ungt lag, mot ett starkt och rutinerat motstånd. Sex spelare var 16 år. Vi hade ett skott i stolpen i andra halvlek och 2-4 kom på matchens sista spark, när vi tryckte på framåt i jakten på en kvittering, säger Alnös lagledare Tomas Berglund.

Dvärsätts BK emblemAlnö IF emblem 
Dvärsätts BK - Alnö IF 4-2
26 maj 2024 - 14:00 - Krokoms Sportcentrum
1-0 John-Henrik Eriksson (12)
1-1 Lucas Parment (15) 
2-1 John-Henrik Eriksson (35)
3-1 självmål (36)
3-2 Phaniel Kakopande (74)
4-2 John-Henrik Eriksson (90+2)
Domare: Zana Alsari
Publik: 63
 

Åttonde raka vinsten för Real Kuben - men Ope bjöd på rejält motstånd

Kuben fortsätter vinna fotbollsmatcher, idag hemma mot nykomlingarna Ope.
Men det blev ingen promenad i parken. Jesper Norberg satte visserligen 1-0 med ett välplacerat skott från halvmånen innan klockan tickat upp till de tio. Men i den 18:e utjämnade Wisam Najjar efter ett Kubenbolltapp på mitten och snabb omställning .
Det dröjde till i slutet av halvleken innan Linus Sahlin återgav Kuben ledningen.
Ett mål i fotboll kan vara en skör ledning och fem minuter in i den andra halvleken drog Oskar Säfström på sig sitt andra gula kort efter en onödig fällning och fick ta en tidig dusch i värmen.
- Vi gick ner och spelade 4-4-1 och låg samlade i försvarsspelet och släppte inte till någonting, säger Kubentränaren Stefan Bjertung.
Tigerränderna höll sitt mål rent och i den 81:a minuten var det utjämnat på antalet spelare då även gästernas duktige och rutinerade Petter Magnusson fick syna det röda kortet efter två gula.
Med nio utespelare vardera satte Axel Näsholm Kubens matchavgörande mål minuten senare då han tog emot bollen inne i straffområdet och dunkade upp den i nättaket efter fint förarbete av Ali Mahmoud och Mille Blomqvist.
När Opes målskytt Wisam Najjar med fem minuter kvar även han blev utvisad var Kubens åttonde raka seger definitivt säkrad.
- Spelet var lite knackigt då bollen studsade och for på naturgräset men segern var fullkomligt rättvis även om Ope utmanade oss på ett bra sätt, säger Stefan Bjertung.
Axel Näsholm var som vanligt dynamon på mitten som glänste med sina snabba fötter. I övrigt var det en homogen laginsats.

Kubikenborgs IF emblemOpe IF emblem 
Kubikenborgs IF - Ope IF 3-1
25 maj 2024 - 14:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Jesper Norberg (9)
1-1 Wisam Najjar (18)
2-1 Linus Sahlin (41)
3-1 Axel Näsholm (82)
Utvisning Kubikenborg: Oskar Säfström (50)
Utvisningar Ope: Petter Magnusson (81) och Wisam Najjar (85)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 91
 

Rättvist kryss i rafflande derby mellan Fränsta och Selånger

Fränsta och Selånger bjöd på ett rafflande derby på Myggvallen som levde i 90 minuter plus.
Första läget till gästerna men debuterande målvakten Markus Holdo gjorde en stark räddning och tippade bollen över ribban och till en resultatlös hörna.
I mitten av halvleken fick hemmalaget till ett fint anfall som avslutades med ett inlägg som Oskar Nordlund mötte med pannan och bollen satt perfekt vid stolpen.
Ledningen blev dock kortvarig. I den 27:e minuten fick Gustaf Lindgren bollen och sökte ett inlägg men fick lite snedträff och bollen seglade in i bortre krysset förbi en överrumplad Holdo som backade förjäves och fick bara händerna på bollen men mer eller mindre följde med den in i nätmaskorna.
1-1 var siffror vi tog med oss in i halvtid men tio minuter in i den andra gjorde Kalfa Kargbo 1-2 sedan han löpt sig fri från en långboll från försvaret och placerat in bollen lågt i högra hörnet.
Dock skulle även SSK:s ledning skulle bli kortvarig. Fyra minuter senare efter en fin iscensatt kontring vände Oskar Nordlund upp och serverade Yahje Shino som mötte vid straffområdeslinjen och även om bortamålvakten Filip Widén var på bollen smet den in vid hans vänstra stolpe.
Båda lagen hade sedan lägen till en utökning av målskörden och i den 87:e minuten såg Fränsta till att hittat koden. Kevin Henrisson fick en djupledsboll på högerkanten, vek in mot målet och drog på ett vinkelskott. Widén räddade men släppte retur och den rakade Oskar Nordlund in i tomt mål och våldsamt jubel från både spelare och fans. Något som kom av sig abrupt när den assisterande domaren dragit sin flagga för offside.
- När Kevin skjuter har jag två försvarare plus målvakt nedanför mig och när returen kommer till mig vid bortre stolpen slår jag in den i tom bur. Kan aldrig ha varit offside, inte ens nära, säger en besviken Oskar Nordlund efteråt.
Istället var Selånger nära att avgöra med matchens sista spark men från ett gyllene läge brassar SSK-spelaren bollen över ribban och derbyt inför 228 åskådare i solen slutar salomoniskt 2-2. Ett resultat som trots allt var rättvist och båda lagen var också värda att få med sig något från den här fighten.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Selångers derbyskyttar Kalfa Kargbo och Gustaf Lindgren om målen
⚽️ Yahje Shino och Oskar Nordlund Fränstas målgörare i derbyt mot Selånger
⚽️ Fränstas tränare Filip Filipovic efter 2-2 mot Selånger
⚽️ Selångertränaren Filip Renmans analys efter Selångers kryss på Myggvallen

23 maj 2024 - 19:30 - Myggvallen
1-0 Oskar Nordlund (21) 
1-1 Gustaf Lindgren (28)
1-2 Kalfa Kargbo (55)
2-2 Yahje Shino (59)
Domare: Zana Alsari
Publik: 228
 

Övriga matcher i omgång 8

 

Björna IF emblemObbola IK emblem 
Björna IF - Obbola IK 3-1
24 maj 2024 - 19:00 - Norbergsvallen
 
Bergs IK emblemKramfors-Alliansen emblem 
Bergs IK - Kramfors-Alliansen 2-2
25 maj 2024 - 13:00 - Galhammarudden
 
 
IFK Umeå emblemAnundsjö IF  emblem 
IFK Umeå - Anundsjö IF 2-1
25 maj 2024 - 16:00 - Vildmannavallen
 

Statistik div 3 Mellersta Norrland 2024

Omgång 12: Kuben gick ren genom våren, Selånger fixade en trea men Alnö och Fränsta nollade

Kuben avslutade vårspelet under söndagen då man reste upp till Umeå för att fixa tolfte raka vinsten. När lagen möttes tidigare i vår vann Kuben med h...

Läs mer

Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sports...

Läs mer

Alve Jonsson återvänder till moderklubben Selånger

Selånger har lagom till midsommarhelgen gjort klart med en hemvändare. Det är 19-årige centrala mittfältaren Alve Jonsson som lämnar Strands IF efter ...

Läs mer

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer