Rättvist kryss i rafflande derby mellan Fränsta och Selånger

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Kuben bara fortsätter vinna, under lördagen spelade manhem en 3-1-vinst över Ope. Idag väntade tufft motstånd för Alnö i form av topplaget Dvärsätt på bortaplan. För tufft skulle det också visa sig.

 

Fränsta och Selånger bjöd på ett rafflande derby på Myggvallen som levde i 90 minuter plus.
Första läget till gästerna men debuterande målvakten Markus Holdo gjorde en stark räddning och tippade bollen över ribban och till en resultatlös hörna.
I mitten av halvleken fick hemmalaget till ett fint anfall som avslutades med ett inlägg som Oskar Nordlund mötte med pannan och bollen satt perfekt vid stolpen.
Ledningen blev dock kortvarig. I den 27:e minuten fick Gustaf Lindgren bollen och sökte ett inlägg men fick lite snedträff och bollen seglade in i bortre krysset förbi en överrumplad Holdo som backade förjäves och fick bara händerna på bollen men mer eller mindre följde med den in i nätmaskorna.

1-1 var siffror vi tog med oss in i halvtid men tio minuter in i den andra gjorde Kalfa Kargbo 1-2 sedan han löpt sig fri från en långboll från försvaret och placerat in bollen lågt i högra hörnet.
Dock skulle även SSK:s ledning skulle bli kortvarig. Fyra minuter senare efter en fin iscensatt kontring vände Oskar Nordlund upp och serverade Yahje Shino som mötte vid straffområdeslinjen och även om bortamålvakten Filip Widén var på bollen smet den in vid hans vänstra stolpe.

Båda lagen hade sedan lägen till en utökning av målskörden och i den 87:e minuten såg Fränsta till att hittat koden. Kevin Henrisson fick en djupledsboll på högerkanten, vek in mot målet och drog på ett vinkelskott. Widén räddade men släppte retur och den rakade Oskar Nordlund in i tomt mål och våldsamt jubel från både spelare och fans. Något som kom av sig abrupt när den assisterande domaren dragit sin flagga för offside.
- När Kevin skjuter har jag två försvarare plus målvakt nedanför mig och när returen kommer till mig vid bortre stolpen slår jag in den i tom bur. Kan aldrig ha varit offside, inte ens nära, säger en besviken Oskar Nordlund efteråt.

Istället var Selånger nära att avgöra med matchens sista spark men från ett gyllene läge brassar SSK-spelaren bollen över ribban och derbyt inför 228 åskådare i solen slutar salomoniskt 2-2. Ett resultat som trots allt var rättvist och båda lagen var också värda att få med sig något från den här fighten.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Selångers derbyskyttar Kalfa Kargbo och Gustaf Lindgren om målen
⚽️ Yahje Shino och Oskar Nordlund Fränstas målgörare i derbyt mot Selånger
⚽️ Fränstas tränare Filip Filipovic efter 2-2 mot Selånger
⚽️ Selångertränaren Filip Renmans analys efter Selångers kryss på Myggvallen

 

23 maj 2024 - 19:30 - Myggvallen
1-0 Oskar Nordlund (21) 
1-1 Gustaf Lindgren (28)
1-2 Kalfa Kargbo (55)
2-2 Yahje Shino (59)
Domare: Zana Alsari
Publik: 228
 
 

Övriga matcher i omgång 8

 

Björna IF emblemObbola IK emblem 
Björna IF - Obbola IK 3-1
24 maj 2024 - 19:00 - Norbergsvallen
 
Bergs IK emblemKramfors-Alliansen emblem 
Bergs IK - Kramfors-Alliansen 2-2
25 maj 2024 - 13:00 - Galhammarudden
 
Kubikenborgs IF emblemOpe IF emblem 
Kubikenborgs IF - Ope IF 3-1
25 maj 2024 - 14:00 - Kubikenborgs IP
 
 
IFK Umeå emblemAnundsjö IF  emblem 
IFK Umeå - Anundsjö IF 2-1
25 maj 2024 - 16:00 - Vildmannavallen
 
Dvärsätts BK emblemAlnö IF emblem 
Dvärsätts BK - Alnö IF 4-2
26 maj 2024 - 14:00 - Krokoms Sportcentrum
 

Statistik div 3 Mellersta Norrland 2024

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer