Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som svarade för två mål och ett assist. Väntar allsvenskt på Kubikenborgs IP i nästa omgång? Eller kanske GIF Sundsvall?

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en uddamålseger av fem mot division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som svarade för två mål och ett assist.

1-0 satte han efter dryga halvtimman. Efter förarbete från William Rutenius Östman vann han två motlägg innan han dunkade in bollen. Strax innan paus bjöd Linus tillbaka. Efter en djupledsboll spelade han in centralt till "Barry" som kom med fart och stötte in tvåan.

Nolaskogsarna fick en bra start i andra halvlek då Alexander Callsen reducerade efter en hörna men Linus Hallenius såg till att det åter blev ett tvåmålsförsprång efter 57 minuters spel. Tim Jonsson vann boll och slog en perfekt stickare till Linus som behärskat lobbade bollen över gästernas målvakt.

Alexander Callsen såg sedan till att det blev match igen då även han gjorde sitt andra mål för kvällen. Men "Tigerränderna" höll undan de sista 26 minuterna plus stopptid men det krävdes en monsterräddning av Christofer Högbom i 95:e minuten uppe vid sitt högra kryss för att säkra segern.

Kubikenborgs Idrottsförening är nu vidare till den andra omgången där det kan bli storfrämmande på hemma IP i augusti. Kanske Malmö FF. Kanske GIF Sundsvall. Eller något annat lag från Allsvenskan eller Superettan.

- Gottne inledde med en hög press men skapade aldrig något riktig farlighet inne i boxen. Vi började komma in i matchen efter kvarten och hade bud på fler mål än de två vi gör. Efter deras 2-3-reducering var det ändå vi som låg närmast att stänga matchen fram till minut 95 då "Högga" gjorde sin enhandsräddning uppe i krysset. Känns otroligt skönt att ta ännu en seger och nu blir det spännande att se vilka vi får möta i nästa omgång. säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

Ben Slade bäst i ett otroligt starkt Kubenförsvar, Linus Hallenius 2+1 och William Rutenius Östman 1+1 ska även de har stort beröm.
- Man frågar sig vart "Barry" får all sin energi till alla dessa djupledslöpningar och bollvinnanden? Och vilket hjärta Linus har för sina lagkamrater. Han bilade 110 mil tur och retur från sin semester för att vara med i den här matchen, säger "Lagga" lyriskt.

Kubikenborgs IFGottne IF
Kubikenborgs IF - Gottne IF 3-2
2 juli 2023 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Linus Hallenius (32)
2-0 William Rutenius Östman (42)
2-1 Alexander Callsen (50)
3-1 Linus Hallenius (57)
3-2 Alexander Callsen (64)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 315
Matchfakta

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer