Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén frälste Selånger uppe i Björna under fredagskvällen. Idag lördag MÅSTE Alnö upp på vinnartåget när Obbola kommer på besök. Annars blir man nog kvar på perrongen när division 3-tåget rullar vidare?

 

Alnö förlorade "måstematchen" mot Obbola: "Studentfirandet snart över"

Det var två lag som inte rosat marknaden som möttes på Släda IP och det blev en match av berg och dalbanekaraktär.
Ett studentfirande Alnö hamnade i underläge efter 17 minuter då domaren blåste straff för Obbola.
- Det var en spelare i deras lag som ramlade och domaren var nog den ende på Släda som hittade någon regelvidrighet där, frågar sig Alnötränaren Daryosh Hematian.
Gästernas Ludvig Brännström utnyttjade emellertid uppgiften och satte obevekligt 1-0 från elvameterspunkten.
Alnö, utan en enda seger och blott två kryss, jagade därefter utjämning men trots tre klara chanser, två frilägen och en boll som dansade på mållinjen, lyckades man inte komma ikapp utan istället kunde gästerna från Västerbotten kontra in 0-2 i slutminuten. Målskytt Joakim Lindberg.
- En jämn match i den första halvleken och i andra är vi snäppet bättre men kan inte få in bollen. Men vi är för få på träningarna just nu och som man tränar spelar man finns det en klyscha som heter och där är vi nu. Hoppas att vi snart får tillbaka våra skadade spelare och att studenten och alla brännbollstävlingar snart är över så vi kan vara fullt manskap på träningarna och åter vara med och tävla om poängen, säger Daryosh Hematian.
Jesper "Åke Junior" Andersson gjorde en bra match på ovan mittbacksplats och på högerbacken imponerade gamle anfallaren Khalil Masri.

Alnö IF emblem Obbola IK emblem 
Alnö IF - Obbola IK 0-2
8 juni 2024 - 14:00 - Släda IP
0-1 Ludvig Brännström (17)
0-2 Joakim Lindberg (90)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 75
 

Real Kuben ett par nummer större än Fränsta - tog hem tionde raka segern

Stor publik, nästan 300, hade kommit till Myggvallen för att se sina hemmafavoriter Fränsta bli det första laget att knyta upp svansen på "Tigerränderna". De överlägsna serieledarna kom nämligen till spel med nio raka vinster och jagade en tionde.
Och det var hemmalaget som fick första stora chansen när David Danielian kom in i straffområdet i högerinnerposition men fri placerade han bollen utanför den bortre stolpen.
Kubenkeepern Christofer Högbom gjorde en snabb inspark och 20 sekunder senare hade Linus Hallenius gjort 1-0 för Real Kuben.
Kuben hade det mesta av bollen men Fränsta med orosmolnet Oskar Nordlund var inte ofarliga i sina omställningar och hade chansen till en utjämning, men istället nickade Linus Sahlin in 0-2 och efter dryga halvtimman fick Tim Jonsson bra träff efter en hörnrensning och bollen satt perfekt nere vid den ena stolproten.
Nästan direkt på prickade Axel Näsholm in fyran.
0-4 i halvtid var alldeles för stora siffror sett till spel och chanser men Högbom i målet gjorde några viktiga räddningar och tog även hjälp av sin ena stolpe på ett Nordlund-skott.
Fränsta inledde piggt i den andra halvleken trots det stora underläget och till publikens förtjusning fick man också utdelning när Oskar Nordlund nickade in 1-4 efter sex minuter.
Det var sedan bud på ännu en reducering innan Kubarna tog tillbaka taktpinnen och kunde göra två mål ytterligare sista tio. Linus Hallenius dribblade inne i FIK:s straffområde och gav sig utrymme till en sorkmördare och på stopptid krönte mittfältsgiganten Mehemed Hafisovic sin fina insats med att göra 1-6.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Linus Hallenius målskytt igen efter kort tids måltorka: "Vi ska gå ren genom serien"
⚽️Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren efter Kubens tionde raka trepoängaren
⚽️Fränstatränaren Filip Filipovic efter Kubenmatchen tillsammans med sin assistent, dottern Nella
⚽️ Victor Nordlund hoppade in i Fränstas mål efter 77 månaders uppehåll. Hör hans matchkommentar

Fränsta IK emblemKubikenborgs IF emblem 
Fränsta IK - Kubikenborgs IF 1-6
7 juni 2024 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Linus Hallenius (5)
0-2 Linus Sahlin (18) nick
0-3 Tim Jonsson (31)
0-4 Axel Näsholm (33)
1-4 Oskar Nordlund (51) nick
1-5 Linus Hallenius (81)
1-6 Mehmed Hafizovic (90+2)
Domare: Zana Alsari
Publik: 289
 

Selånger avgjorde med kvarten kvar uppe i Björna - Melker Norén segerskytt och mv-Widén tog hjälp av däck (!) att hålla nollan.

Selånger hänger med i toppen. Idag vann man med matchens enda mål på Biggevallen i Björna mot jumbon. Men det dröjde till kvarten kvar innan Melker Norén kunde göra det förlösande målet. Anders Frisendal slog en perfetk genomskärare till Melker som i farten rundade målvakten innan han rullade in segerbollen.
Men minuten innan hade SSK marginalerna med sig. En boll på väg in bakom Filip Widén tog på däcket inne i målet och studsade ut. Då hela bollen aldrig var inne kunde inte domaren döma mål
- Till saken hör att domaren innan matchen pratat med oss tränare om precis den saken och så hände det, säger Selångers tränare Jesper Hellström och skakar på huvudet.
- Vi kom ut bra till matchen och skapade en hel del lägen första halvtimman där vi borde ha förvaltat åtminstone ett par av dem. Sen hamnade vi i deras spel med långa bollar och vi hade problem med deras höga press då vi inte fick till vårt passningsspel. Det var ett spel som gynnade dem men utöver "däckmålet" var de aldrig nåt riktigt hot framåt. Vi gör inte någon riktigt bra match den här gången heller men återigen hittade vi ett sätt att vinna matchen, säger Jesper Hellström.
Filip Widén höll nollan och hade tumme med det där däcket så han får bäst betyg i SSK där de övriga annars kan bättre.

Björna IF emblemSelånger SK emblem 
Björna IF - Selånger SK 0-1
6 juni 2024 - 14:00 - Biggevallen
0-1 Melker Norén (74)
Domare: Alexander Nordlund
Publik: 54
Matchfakta
 

Övriga matcher i omgång 10

 
2
6 juni 2024 - 13:00 - Galhammarudden IP
 
 
IFK Umeå emblemKramfors-Alliansen emblem 
IFK Umeå - Kramfors-Alliansen 2-3
8 juni 2024 - 13:00 - Vildmannavallen
 
 
Anundsjö IF  emblemDvärsätts BK emblem 
Anundsjö IF - Dvärsätts BK 2-0
8 juni 2024 - 15:00 - Olympia

Tabellen

1 Kubikenborgs IF   10 10 0 0 53 8 45 30
2 Selånger SK   10 7 1 2 20 11 9 22
3 Dvärsätts BK   10 6 1 3 18 11 7 19
4 Kramfors-Alliansen   10 5 2 3 16 13 3 17
5 IFK Umeå   10 5 2 3 21 21 0 17
6 Fränsta IK   10 5 2 3 23 26 −3 17
7 Anundsjö IF   10 5 0 5 19 12 7 15
8 Ope IF   10 3 2 5 11 22 −11 11
9 Bergs IK   10 3 1 6 13 20 −7 10
10 Obbola IK   10 3 1 6 16 24 −8 10
11 Alnö IF   10 1 0 9 16 28 −12 3
12 Björna IF   10 1 0 9 8 38 −30 3

 

Statistik

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer

Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Ku...

Läs mer

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta i Kramfors men klar förlust för Alnö

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Under ...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer