Nils Högbom kvitterade på frispark i slutminuten när Stöde spelade 2-2 mot Södermalm

20 aug 2023 Div. 5 Medelpad

I en svängig match på Stöde IP var gästande Södermalm på väg mot segern när Nils Högbom fick på en bra träff på en frispark från distans och via ett bortahuvud gick bollen rakt upp i krysset.
- Vi borde stängt ner den här matchen före paus, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

Det svängde på Stöde IP under söndagen.
Hemmalaget fick ett friäge efter dryga halvtimman som Södermalms målvakt Henrik "Henna" Wstrin räddade, men Andrew Söderberg tog tillvara på returen.

Hemmaledningen stod sig till i mitten av den andra halvleken. Tommy Stenqvist slog en hård och låg hörna som nådde Richard Gillgren vid den bortre stolpen.

I den 78:e minuten drog gästernas Yousef Daoud på sig sin andra varning för ruff men med en man mindre tog sig ett par minuter senare Tommy Stenqvist igenom på egen hand, rundade duktiga Stödemålvakten Youssef Aljadi och lade in bollen.

Men Stöde skulle få sista ordet. I den sista matchminuten peggade Nils Högbom upp för en frispark och fick på en kanonträff. En bortaförsvarare försökte nicka bort den hårda projektilen men fick bara till en touch och bollen ven in i krysset.

- Vi borde stängt ner den här matchen före paus med tre-fyra bollar. Det här var en välspelad match där båda lagen gav och tog men där vi var värda tre poäng, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

I Södermalm dominerade målvakten Henrik Westrin luftrummet och var stabil i övrigt och tog hem lagets interna pris som matchens lirare.

Ävem motståndarmålvakten Youssef Aljadi höll hög klass och var huvudanledningen till att hemmalaget var kvar i matchen och kunde ta poäng.

(väntar på återkoppling från Stöde IF för kommentarer)

 

Stöde IF        Södermalm FF Södermalm FFSödermalm FF 

Stöde IF - Södermalm FF 2-2
20 augusti 2023 - 16:00 - Stöde IP
1-0 Andrew Söderberg (36)
1-1 Richard Gillgren (68)
1-2 Tommy Stenqvist (81)
2-2 Nils Högbom (90)
Utvisning Södermalm: Yousef Daoud (78)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 58
Matchfakta

Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.Och först ut att presenteras är fjolårets femma...

Läs mer

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer