Nästjumbon Alnö 2 inledde hösten med tre poäng – Philip Pallin och Adam Lindstedt gjorde två mål vardera mot Nedansjö

28 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 hade en inte helt lyckad vår men när serien körde igång igen tog man tre poäng direkt efter bland annat två mål vardera av Philip Pallin och Adam Lindstedt. Dessuton lirade Alfred Karlsson fram till tre av målen i 4-2-segern efter 1-0 i paus.
– I den andra halvleken fick vi upp ett snabbare bolltempo, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

Nästjumbon Alnö 2 fick en bra start "hemma" på Nya HK-vallen. Redan i den tionde minuten slog Alfred Karlsson ett fint inlägg som Philip Pallin tog ned på bröstet och lade in till 1-0.

Nästa mål lät vänta på sig till timman spelad då Alfred Karlsson ånyo passade Philip Pallin.

Med kvarten kvar nickade inhopparen Henrik Göthe in Andreas Sundqvists hörna till 1-2 rakt upp i krysset från straffområdeslinjen och det var match igen.

Men två nickmål från Adam Lindstedt i den 83:e- respektive 85:e minuten säkrade Alnöbilagans seger. Värt att nämna är att det var Alfred Karlsson som centrade till Adams första mål, hans tredje assist för aftonen.

Andreas Sundqvist reducerade visserligen till 2-4 direkt på avspark, en så kallad "Honduras" men någon nerv hann aldrig infinna sig.

– I den första halvleken var vi väl det bättre laget men spelade ett för långsamt passningsspel men kom ändå runt på kanterna och skapade lägen. I den andra såg det bättre ut då vi fick upp ett snabbare bolltempo, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

– Den första halvleken var jämn där vi hade oturen att inte domaren såg att Alnöspelaren tog med sig bollen med handen innan han gör 1-0. Vi hade det tuffare att skapa chanser i andra men gör ändå två mål. Synd att de fick göra två snabba mål nästan direkt efter att vi reducerade till 1-2. Tycker att vi gör en rejäl uppryckning sista 20 när vi byter in lite friskt folk men Alnö var lite starkare än oss idag och vinner rättvist, säger Nedansjös ass. tränare och ordförande Christer Söder.

I Alnö 2 stod vänsteryttermittfältaren Alfred Karlsson för ett stenhårt jobb och tre målpass. Mittbacken Adam Lindstedt flyttade upp ett hack i den andra halvleken och tackade för förtroendet med att nicka in två bollar. Plus även till den andre tvåmålsskytten Philip Pallin samt P17-målvakten Fabian Alm Westling som agerade säkert och förtroendeingivande så när som på den korta tuppluren vid Nedansjös andra mål.

Nedansjös främsta var vänsterbacken Johan Kaijser, vänstermittfältaren Patrik "Putte" Nilsson samt inhopparna Henrik Göthe och Andreas Sundqvist.

ALNÖ IF 2 - NEDANSJÖ IK 4-2
1-0 Philip Pallin (10)
2-0 Philip Pallin (60)
2-1 Henrik Göthe (75)
3-1 Adam Lindstedt (83)
4-1 Adam Lindstedt (85)
4-2 Andreas Sundkvist (86)
Domare: Jesper Löf
Publik: 42
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer