Nästjumbon Alnö 2 inledde hösten med tre poäng – Philip Pallin och Adam Lindstedt gjorde två mål vardera mot Nedansjö

28 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 hade en inte helt lyckad vår men när serien körde igång igen tog man tre poäng direkt efter bland annat två mål vardera av Philip Pallin och Adam Lindstedt. Dessuton lirade Alfred Karlsson fram till tre av målen i 4-2-segern efter 1-0 i paus.
– I den andra halvleken fick vi upp ett snabbare bolltempo, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

Nästjumbon Alnö 2 fick en bra start "hemma" på Nya HK-vallen. Redan i den tionde minuten slog Alfred Karlsson ett fint inlägg som Philip Pallin tog ned på bröstet och lade in till 1-0.

Nästa mål lät vänta på sig till timman spelad då Alfred Karlsson ånyo passade Philip Pallin.

Med kvarten kvar nickade inhopparen Henrik Göthe in Andreas Sundqvists hörna till 1-2 rakt upp i krysset från straffområdeslinjen och det var match igen.

Men två nickmål från Adam Lindstedt i den 83:e- respektive 85:e minuten säkrade Alnöbilagans seger. Värt att nämna är att det var Alfred Karlsson som centrade till Adams första mål, hans tredje assist för aftonen.

Andreas Sundqvist reducerade visserligen till 2-4 direkt på avspark, en så kallad "Honduras" men någon nerv hann aldrig infinna sig.

– I den första halvleken var vi väl det bättre laget men spelade ett för långsamt passningsspel men kom ändå runt på kanterna och skapade lägen. I den andra såg det bättre ut då vi fick upp ett snabbare bolltempo, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

– Den första halvleken var jämn där vi hade oturen att inte domaren såg att Alnöspelaren tog med sig bollen med handen innan han gör 1-0. Vi hade det tuffare att skapa chanser i andra men gör ändå två mål. Synd att de fick göra två snabba mål nästan direkt efter att vi reducerade till 1-2. Tycker att vi gör en rejäl uppryckning sista 20 när vi byter in lite friskt folk men Alnö var lite starkare än oss idag och vinner rättvist, säger Nedansjös ass. tränare och ordförande Christer Söder.

I Alnö 2 stod vänsteryttermittfältaren Alfred Karlsson för ett stenhårt jobb och tre målpass. Mittbacken Adam Lindstedt flyttade upp ett hack i den andra halvleken och tackade för förtroendet med att nicka in två bollar. Plus även till den andre tvåmålsskytten Philip Pallin samt P17-målvakten Fabian Alm Westling som agerade säkert och förtroendeingivande så när som på den korta tuppluren vid Nedansjös andra mål.

Nedansjös främsta var vänsterbacken Johan Kaijser, vänstermittfältaren Patrik "Putte" Nilsson samt inhopparna Henrik Göthe och Andreas Sundqvist.

ALNÖ IF 2 - NEDANSJÖ IK 4-2
1-0 Philip Pallin (10)
2-0 Philip Pallin (60)
2-1 Henrik Göthe (75)
3-1 Adam Lindstedt (83)
4-1 Adam Lindstedt (85)
4-2 Andreas Sundkvist (86)
Domare: Jesper Löf
Publik: 42
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer