Kristian Horobei dubbel målskytt när Fränsta besegrade jumbon Wiskan

28 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Kristian Horobei gjorde två av Fränstas mål när man hemma på Myggvallen lade den kämpande jumbon Wiskan på rygg med 4-2 och hänger med i toppstriden.
För Wiskan blir det att fortsätta jaga årets första poäng.

Höststart för Medelpadsfemman och match på Myggvallen, där hemmalaget Fränsta tog emot gästande seriejumbon Wiskans IF. Fränsta kämpande för att ta ett steg upp i seriesystemet och Wiskan jagande sin första poäng för året.

Fränsta kom till start med ordagrant ett ”brandskattat” lag då några startspelare befann sig på skogsbrand då man tillhör Brandkåren.

Efter nio minuters spel var det ytterst nära att bortalaget tagit ledningen då för dagen inhoppande Andreas Modén i hemmamålet skulle rensa bort bollen. En framrusande Viskansspelare bröt bollbanan och för Fränstas del turligt nog gick bollen utanför målramen.

Men efter en kvarts spel visade planens lirare Kristian Horobei hur man gör mål, snurrar ensam upp tre Wiskanförsvarare och placerar otagbart bollen i mål.

Två minuter senare var det dags igen, efter ett mindre kaos i bortalagets försvar och räddningar på mållinjen prickar Max Eriksson in 2-0.

I matchminut 33 får Fränsta en frispark från höger och Bogdan Smishko slår den intill första stolpen, kanske en liten målvaktsmiss.

När så domaren blåser till halvtidsvila lyser det 3-0 till Fränsta på tavlan och många trodde nog nu att det skulle bli en ”walk in the park” i andra för hemmalaget.

Väl ute på planen igen i andra halvlek så visar emellertid Wiskan att man är ett ”lag” och kämpar för varje boll och tänker inte ge sig innan de 90 minuterna gått.

Men kvarten in i andra erövrar Henrik Larsson bollen efter ett misslyckat Viskans uppspel och frispelar Kristian Horobei som gör sitt andra mål för kvällen.

Men tro inte att gästerna viker ner sig för 0-4, nej man vill visa att det ska fortsättas krigas till ”the end”. När klockan tickar mot 70:e minuten reducerar man genom ett fint anfall på vänsterkanten som avslutas av Christoffer Strandin.

När så hemmamålvakten Modén ger sig ut på tur i slutminuterna får han se Albin Karlsson sätta en ny boll bakom honom, en riktigt snygg lobb dessutom.

Slutresultatet blir 4-2 till hemmalaget och kunde nog varit ett eller två mål mer, men en stor eloge till Wiskan som aldrig vek ner sig utan visade att tabellplaceringen ska lyfta innan seriens slut.

I Fränsta plussar vi på för tvåmålsskytten Kristian Horobei och de två unga killarna Mathias Godhe som visade ett lugnt och fint spel, samt inhoppande Linus Idh som klev in och tog för sig med den äran.

Avslutningsvis så var då äntligen ”halvtidskorven” tillbaka på Myggvallen efter sin frånvaro under våromgången. Betyget blev så klart 5 av 5.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

FRÄNSTA IK - WISKANS IF 4-2
1-0 Kristian Horobei (13)
2-0 Max Eriksson (16)
3-0 Bogdan Smishko (33)
4-0 Kristian Horobei (63)
4-1 Christoffer Strandin (69)
4-2 Albin Karlsson (86)
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 50
Matchfakta

 

OBS: F!ler bilder kommer att läggas in senare.

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer