Kovland vann grundserien efter sent avgörande mot Sund: "Kom undan med blotta förskräckelsen"

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland låg under med 3-4 men vände sista fem minuterna till vinst och säkrade därmed segern i Damtreans grundserie, samtididigt då Stöde föll mot Njurunda.
- Vi kom verkligen undan med blotta förskkräckelsen, konstaterar Kovlands tränare Charles Merchant.

Efter två och en halvminut hade Moa Nordin gjort två mål för Kovland på Maland mot Sund och vägen såg ut att vara öppen mot en storseger.
Men i ett ivrigt KIF ville alla göra mål och man tappade allt tålamod och varje pass skulle vara avgörande.

Annie Berglund pricksköt in en reducering efter tio minuters spel men Kovland fortsatte sin måljakt - och körde fast ordentligt. Strax före pausvilan bjöd man KIF-försvaret Ebba Röstberg Gillow på en "indianare" som hon tackade, tog emot och skickade in 2-2 på.

Nåja, Moa Nordin såg med sitt tredje mål att Kovland kunde gå till en 3-2-ledning i paus, ordningen återställd.

Kovland verkade inte ha tagit varning av Sunds attacker i första utan hemmalaget kunde via två mål vända till ledning. Först Ebba Röstberg Gillows utjämning tidigt i andra och därefter Wilma Johanssons skott på andravåg efter hörna med lite drygt 20 minuter kvar.
Därefter hade Ebba Röstberg Gillow en språngskalle som smet precis utanför stolpen fram till en 5-3-ledning.

Istället nickade Sandra Ehrnholm in en hörna med fem minuter kvar och i slutminuten löpte sig Tella Åström på djupet och fri med hemmakeepern petade hon kyligt bollen förbi henne innan hon rullade in segerbollen i tomt mål, och skulle det visa sig, spela hem segern i Grundserien åt Kovland.

- Vi kom verkligen undan med blotta förskräckelsen. Efter våra tidiga mål tappade vi allt spelmönster och allt spel skulle gå framåt med snabba avgörande och utan tålamod. Efter 50 minuter hade vi sprungigt oss trötta. Men efter att de vänt hittade vi nya krafter och kunde forcera in en kvittering och ett segermål tack vare att vi aldrig gav upp utan fortsatte kämpa, konstaterar Kovlands tränare Charles Merchant.

- Fruktansvärt surt, vi hade serieettan på gaffeln men fick inte smaka på segern sötma. Vi gjorde massor av bra saker idag och spelade verkligen en fin och sevärd fotboll och fyllde på i offensiven och gör också fyra mål. Den här prestationen ska vi ta med oss till fortsättningsserien i höst, lovar Sunds tränare Daniel Stegeby.

Plus i Kovland till Moa Nordin för sitt hattrick, mittbacken Anna Öhman och Petra Blückert som drev på laget från sin mittfältsplats.

Hela laget ska ha beröm i Sund men russinen i kakan var Tilda Lundqvist på det offensiva mittfältet och anfallaren Ebba Röstberg Gillow som bara var några få centimetrar från ett hattrick.

 

Sund IFKovlands IF Dam

Sund IF - Kovlands IF 4-5
16 augusti - 18:30 - Malands IP
0-1 Moa Nordin (1)
0-2 Moa Nordin (3)
1-2 Annie Berglund (10)
2-2 Ebba Röstberg Gillow (41)
2-3 Moa Nordin (44)
3-3 Ebba Röstberg Gillow (52)
4-3 Wilma Johansson (69)
4-4 Sandra Ehrnholm (85) nick
4-5 Tella Åström (90)
Domare: Samuel Sundling
Publik: 55
Matchfakta

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer