Jumbon Wiskan hotade Alnö 2 hela vägen in i kaklet: "De försvarade sig väl"

10 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 vann en förväntad seger på Viskans IP mot ett väl kämpande hemmalag med 4-2 men det var först i slutminuten man helt kunde säkra vinsten.
- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl, säger Alnötränaren Salo Gavador, som glädjande hoppade in och gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

Alnö 2 hade som väntat stort bollinnehav på Viskans IP men hemmalaget var hela tiden farliga med sina omställningar när de väl klev ur sin skyttegrav.

0-1 kom efter 18 minuter då Jonathan Marklund vräkte upp en målvaktsretur i nättaket.
Wiskan jobbade fram en hörna i den 33:e minuten och på den nickade Christian Wilhson in 1-1 och det jublades bland de fåtaliga hemmasupportrarna i regnet.

I slutet av den första halvleken blev Jonathan Marklund fälld inne i straffområdet och unge Wilmer Moxén darrade inte på manchetterna och satte 1-2.

Gästerna hann även med ett tredje mål innan pausvilan. Victor Selander vände bort en försvarare och placerade in bollen i gaveln. Två tunga baklängesmål för seriejumbon i det läget.

Men trots det prekära tabelläget finns det moral i Wiskan och nio minuter in i andra gav Anton Olsson de blåvit-randiga hopp med sin reducering.

Wiskan var med och tävlade hela vägen in och i den 88:e minuten tvingades Alnömålvakten Alfons Högberg till en prakträddning för att mota kvitteringsbollen.

I stället kunde Edvin Ödlund vägga med spelande tränaren Salo Gavador och stänga kiosken på en retur sedan målvakten räddat Salos försök till chipp.

- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl och det blev lite väl onödigt spännande, säger Alnötränaren Salo Gavador, som alltså gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

I Alnö kunde kvartetten Jonathan Marklund, Max Olsson, Edvin Edlind och Victor Selander kvittera ut de bästa betygen.

Wiskan har avböjt att kommentera sina matcher, till alla er som undrar, och det respekterar Lokalfotbollen. Det är inte alltså frågan om någon schism eller dylikt.

 

Viskans IFAlnö IF 2

Wiskans IF - Alnö IF 2
10 augusti 2023 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Jonathan Marklund (18)
1-1 Christian Wilhsson (33) ...nick efter hörna.
1-2 Wilmer Moxén (42, straff) ...Marklund fälld
1-3 Victor Selander (44) ..vänder bort och placerar in den i gaveln.
2-3 Anton Olsson (54)
2-4 Edvin Ödlund (90)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 11
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer