Inför premiären av Damtrean: Selånger SK Utveckling

30 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Idag sparkar Damtrean igång och först ut är IFK Timrås och Selånger SK:s utvecklingslag, ettan och tvåan från ifjol alltså, där de senare är titelhållare efter seriesegern ifjol. Någon uppflyttning blev det dock inte då represtationslaget i tvåan inte tog klivet upp i division 1.
IFK Timrå 2 är redan presenterade och här kommer SSK:s utvecklingslag och tränaren Marcus Dückhow som svarat på Lokalfotbollens frågor inför seriestarten.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- I stort nöjd även om vi gärna hade haft några fler matcher och sen var det dåligt med träningstider i främst februari.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Då vi består av en mix av spelare från både damtruppen och utvecklingslaget så tränar vi nästan aldrig ihop och har inte tillsammans spelat en minut match på försäsongen. Så det är svårt att säga var vi står men tycker både damtruppen och utvecklingslaget ser minst lika starka ut i år som ifjol. Så då borde div 3 laget även i år kunna vara svårslagna.

Nyförvärv?
- Damtruppen har spännande nyförvärv och ett par spelare som gör comeback efter skada. Nu vet vi inte om vi får se dem i division 3 men med tanke på att vi använde 45 spelare ifjol så kommer vi nog få se flera nya och gamla kända spelare.
- Utvecklingslaget är i stort sett samma som ifjol, så med tanke på att de är ett år äldre i år så förväntar jag mig att de tagit ett kliv till.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vårt mål är att spela en offensiv fotboll med variation men sen är det ju ett motståndarlag också som kan ställa till så vi får träna försvar också!

Hur lyder er målsättning i år?
- En fortsatt utveckling både individuellt och för laget, sen får vi väl bestämma en rimlig målsättning när det blir slutspel till hösten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag har dålig koll på de andra lagen, så har inget bra tips förutom att jag tror de som låg på nedre halvan ifjol blivit starkare i år. Så det blir nog en jämn serie där alla har chans på topp 7 slutspelet.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare IFK Timrå 2 och ur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Såg att det är ettan och tvåan från ifjol men jag tror båda lagen har lite annat lag i år, så jag har inte koll på motståndet men hoppas vi kan visa upp en hunger att springa mycket nu när matcherna äntligen börjar. Så kan det väga över för oss, avslutar Marcus Dückhow.

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer