IFK Timrå tog poäng av suveräna seriesegrarna Svartvik i avslutningsmatchen: "Rättvist"

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Det syntes att det var seriens bästa lag som möttes i avslutningsmatchen.
Svartvik tog en tidig ledning men IFK Timrå utjämnade på straff med knappa kvarten kvar och 1-1 stod sig till slutsignalen.
- De hade taktpinnen i första men i andra stramade vi åt och skapade chanser och kvitterade rättvist, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman.

Seriens två bästa lag möttes i avslutningsmatchen där hemmalaget IFK Timrå hade som målsättning att ge Svartvik deras första och enda förlust.

Men det var gästerna som slog till först. Jonas Viklund slog en diagonallyftning till Danne Johansson som tog ner bollen på bröstet och fri med målvakten rullade han in 0-1 i bortre.

Blackbay behöll initiativet hela den första halvleken och ett andra mål hängde i luften men Timrå höll tätt med lite flyt.

I den andra halvleken blev det en scenförändring, hemmalaget fick mer att säga till om, men Svartvik fick en gyllene chans till 0-2 via ett friläge, som dock avslutades med ett skott utanför.

Även hemmalaget vaskade fram ett friläge där Dani El-Najjar lyfte bollen över målvakten, men den studsade precis utanför stolpen.

Timrå åt sig allt närmare en kvittering och med knappa kvarten kvar drällde en bortaspelare med bollen och blev av med den vilket utmynnade i en fällning och straffspark. Tayser Shiqwara klev fram och drog upp bollen i ena krysset medan målvakten tog en lågsniff mot den andra stolproten.

Båda lagen hade ett par halvchanser för ett avgörande men 1-1 stod sig säsongen ut.

- De hade taktpinnen i första men i andra stramade vi åt och skapade chanser och kvitterade rättvist, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman.

- Vi mötte ett bra Timrå men får matchen dit vi vill i första och borde haft en tvåmålsledning i paus. I andra började vi ge bort bollar i speluppbyggnaden och blev långa i laget och de fick ställa om på oss. All heder till Timrå, det var de som var bra och inte vi som var dåliga. Hoppas att de får följa med oss upp i fyran för det är de värda, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

I Timrå ska hela kollektivet ha beröm för sin arbetsinsats medan Hampus Andersson i vanlig ordning svarade för en prickfri insats i mittförsvaret.

 

IFK TimråSvartviks IF

IFK Timrå - Svartviks IF 1-1
1 oktober 2023 - 16:00 - Timrå IP, konstgräs
0-1 Daniel Johansson (9) 
1-1 Tayser Shiqwara (76, straff)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 59
Matchfakta

Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.Och först ut att presenteras är fjolårets femma...

Läs mer

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer