DM: Alnö tog hem finalen i grupp 1 och SFF utmanar Njurunda i grupp 3

2 mar 2024 DM, damer

I grupp 1 stod det redan klart att division 1-klubbarna Alnö och Heffnersklubban var klara för semifinal. Idag skulle det avgöras vilka som blev gruppsegrare och där drog Alnö det längsta strået. I den andra matchen möttes SDFF, som ställer upp med sitt F19-lag i DM, och Selånger i en kryssmatch.
I grupp 3 vann Sundsvalls FF över Sidsjö-Böle och sätter press på gruppledaren Njurunda som i morgon tar sig an jumbon Matfors.

DM Damer, Grupp 1

Alnö tog en tidig ledning över Heffnersklubban. Frida Svensson vann boll på offensiv planhalva, lirade ut till namnen Olsson som ryckte förbi sin back och pangade upp bollen i nättaket. Innan pausvilan var det Tuva Lundins tur att hitta nättaket och det efter en andraboll efter hörna.
I mitten av den andra halvleken nådde Joanna Wallgren högst på en hörna vilket gav nervi matchen men Alnö kunde hålla undan i det prestigefulla mötet där emellertid båda lagen redan var klara för semifinal.
- Vi genomför matchen på ett bra sätt även om vi provade en hel del nytt när det gäller spelsystem och annat. Än en gång hade vi en utespelare mellan stolparna, Julia Heed, men vi hoppas snart göra klart med en riktig målvakt, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
(väntar på återkoppling från Heffnersklubban)

Alnö IFHeffnersklubbans BK
Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2-1
2 mars 2024 - 10:00 - Westhagen
1-0 Frida Olsson (10)
2-0 Tuva Lundin (20)
2-1 Joanna Wallgren (37)
Domare: Mahar Usew
Publik: 66
Matchfakta
 
Den avslutande matchen i grupp 1 mellan SDFF (f19) och Selånger slöt salomoniskt 1-1. SSK tog ledningen genom Felicia Klevinge Andersson då hon lyfte in bollen i krysset precis innan pausvilan. Lite drygt tio minuter in i andra fälldes Elin Larsson inne i straffområdet och tog själv hand om "elfmetern" och kvitteringen var ett faktum.
- Vi gör en bra match mot ett topplag i division 2 och är inte alls långt borta för att slå dem och hade två kanonlägen på slutet. Vi brast något i passningskvalitet under den första halvleken men i andra höjde vi oss, säger SDFF-tränaren Mikael Byström.
- Ingen jättetillställning, det syns att det är föärsäsong. Annars en jämn match som böljade fram och tillbaka där passningsspelet kan förbättras, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.
 
Sundsvalls DFF A -lagSelånger SK
Sundsvalls DFF - Selånger SK 1-1
2 mars 2024 - 11:00 - Westhagen
0-1 Felicia Klevinge Andersson (25)
1-1 Elin Larsson (36, straff)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 60
Matchfakta
 

DM Damer, Grupp 3

Sundsvalls FF tog ledningen strax innan halvtid då Darin Tammo placerade in bollen tätt intill stolpen efter en tilltrasslad situation.
Sidsjö-Böle hade bud på ett kvitteringsmål men SFF-keepern Lina Säterberg låg som en rem och tippade ett skott nere vi stolproten till hörna. I och med segern sätter nu SFF press på ledande Njurunda som tar sig an Matfors under söndagen.
- Efter en trevande första halvlek kom vårt sena mål psykologiskt. I andra såg det spelmässigt bättre ut även om vi hade svårt att vaska fram några riktiga farligheter. Bakåt såg det stabilt ut och deras enda chans räddade vår målvakt förtjänstfullt, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.
(väntar på återkoppling från Sidsjö-Böle)

Sundsvalls FFSidsjö-Böle IF Dam
Sundsvalls FF - Sidsjö-Böle IF 1-0
2 mars 2024 - 12:00 - Westhagen
1-0 Darin Tammo (24)
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer