Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen, en match som till slut slöt hela 11-0 och där laget från tvåan inte hade mycket att sätta emot och fem av målen kom på liggande boll.

Heffnersklubban körde över Timrå i DM-semifinalen - vann med tvåsiffrigt

Heffnersklubban gav inte IFK Timrå en sportkeps i DM-semifinalen. Redan efter dryga kvarten spelad hade Joanna Wallgren tryckt in ledningsmålet och Ida Markström satt nätet i dallring två gånger om, efter en hörna och en frispark. Sedan rullade det bara på. I halvtid stod det hela 7-0..
I den andra fullbordade Joanna Wallgren sitt hattrick efter sina två mål före paus i 11-0-segern och nu väntar seriekollegan Alnö i finalen. Kan vara värt att nämna att fem av målen kom på liggande boll, fyra hörnor och ett på frispark
- Det var lite darrigt första minuterna då vi hade svårt att få bukt med deras höga och tuffa press. Efter vårt ledningsmål släppte det något och vi kunde spela ut. Tjejerna visade fin respons efter debacklet nere i Hudik senast och visade att man ville studsa tillbaka omgående. Det här var ju ändå vårt genrep inför seriestarten, säger Heffnersklubbans
(väntar på kommentarer även från Timrå)

IFK Timrå DamHeffnersklubbans BK
IFK Timrå - Heffnersklubbans BK 0-11
27 mars 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Joanna Wallgren (4)
0-2 Ida Markström (9)
0-3 Ida Markström (16)
0-4 Alicia Holmberg (19)
0-5 Joanna Wallgren (30)
0-6 Alva Israelsson (34)
0-7 Alicia Holmberg (37)
0-8 Agnes Hurtig Edlund (59)
0-9 Joanna Wallgren (71)
0-10 Alva Israelsson (75)
0-11 Alva Prytz (90)
Domare: Emilia Jansson Lindén
Publik: 45
Matchfakta
 

Äkta hattrick deluxe av Frida Olsson när Alnö kvalificerade sig till DM-final

Som väntat hade division 3-laget Njurunda inte så mycket att hämta mot Alnö två serier högre upp, och framförallt hade man inget motmedel gällande Medelpads bästa damspelare Frida Olsson. Frida hann med ett äkta hattrick före paus och ett snabbt fjärde mål direkt i andra innan hon klev av planen med förrättat dagsverke.
Tuva Lundin och två gånger Julia Heed såg till att ledningen ökades på till 7-0 innan Njurundas Vilma Holm fick på en bra träff från distans som gick ribba in.
Maja Gisslin avslutade därefter målskyttet för kvällen och fastställde segern till 8-1 och Alnö därmed klara för DM-final.
- Lite synd att den inte hinner spelas före seriestarten då det varit ett fint genrep. Nu kommer den att spelas på tisdagen efter premiären. Sett till dagens match luftade vi hela truppen och alla fick speltid. Vi förlade det mesta av spelet på deras planhalva och hade gjort ännu fler mål om inte deras målvakt (Gudrun Lööv, reds anm) storspelat och räddat flera frilägen, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
- Det skiljer som synes en hel del mellan divisionerna och det ska det göra men vi kämpade på och gav det ett försök. Vår "taktik" att hålla koll på Frida Olsson gick väl inte hem om man säger så men hon är i en klass för sig. Vi ställde upp med ett väldigt ungt lag och de gör vad de ska. Bäst i vårt lag var annars rutinerade Gudrun mellan stolparna, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Alnö IF emblem     
Alnö IF - Njurunda IK 8-1
25 mars 2024 - 20:00- Westhagen
1-0 Frida Olsson (9)
2-0 Frida Olsson (19)
3-0 Frida Olsson (38)
4-0 Frida Olsson (47)
5-0 Tuva Lundin (49)
6-0 Julia Heed (50)
7-0 Julia Heed (??)
7-1 Vilma Holm (??)
8-1 Maja Gisslin (??)
Domare: Thomas Thunström
Publik:
Matchfakta
 
Vinnarna möts i final på Westhagen den 7 april.

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer

Kalla fakta DM, damer: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, damer

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Slutspel

Läs mer