Ben Slade nickade in avgörandet på övertid när Sund vann premiärderbyt över Matfors: "Rättvist"

Det blev ett sent avgörande i premiärderbyt mellan Sund och Matfors på Malands IP.
På stopptid nickade nämligen hemmalagets nytillskott Ben Slade dit 2-1.
– Enligt båda tränarna var det ett rättvist resultat i slutändan och vi lyckades både vända och få vinna en premiär och ett derby, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Det blev nykomlingarna Sund som tog hem seriepremiären mot Matfors.

Vid ställningen 1-1 efter mål av Bleart Ugzmajli för hemmalaget och Filip Andersson Roos för Brukets Blå avgjorde nyförvärvet från Stöde, Ben Slade, efter att på övertid vräkt in segerbollen med pannan.

– Sund vinner fruktansvärt rättvist idag, sedan svider det såklart att de får avgöra i minut 90. Vi är inte tillräckligt aggressiva, vi är inte beredd att tävla och vårt offensiva spel är otroligt enformigt. Jag tror jag talar för både spelare och ledare när jag säger att det här är en insats vi skäms över. Det jag kan lova är att det kommer se annorlunda ut i vårt spel på fredag mot Östavall för det här var en kollektiv kollaps, säger en besviken Andreas Jonsson, tränare i Matfors..

Sundtränaren Göran Sundqvist var av naturliga orsaker desto nöjdare:

– Kul med match! Jämn inledning innan matchen satt sig. De tar ledningen i 15:e efter en hörna. En drömträff! Sen har vi vätskepaus och efteer den tar vi över helt! Skapar inte jättemycket, men har klart bollinnehav!

"Sunkan" fortsätter:

– Paus och vi är nöjda med spelet, men vill få till bättre chanser. Vi trycker på och skapar några fasta och tillslut får vi en straff då Ali Mahmoud fällts i straffområdet. Bleart Ugznajli sätter 1-1 i den 63:e med den. Vi fortsätter att ha tydligt bollinnehav och får mer fasta och inspel in i deras box. Inte förrän i 90:e avgör vi efter en fast situation och det var vårt nyförvärv Ben Slade som knoppade dit den. Enligt båda tränarna var det ett rättvist resultat i slutändan och vi lyckades både vända och få vinna en premiär och ett derby! Ödmjukhet är viktigt och redan på torsdag möter vi Lucksta borta.

De främsta i Sund var Filip Caselius, försvarslinjen med Markus Pettersson som lite extra, samt att kollektivet arbetade hårt i alla 95 minuterna.

I Matfors kan alla bättre.

SUND IF - MATFORS IF 2-1
Matchfakta