Utspelade i första halvlek – men Alnö vann med 4-0 efter hattrick av William Svelander

Fotboll är en märklig sport.
Gästande Ljusdal spelade ut Alnö under den första halvleken men fick aldrig hål på Joakim Grannas i hemmamålet.
När man till slut hittade nätet var det sitt eget, självmål alltså.
Där vände matchen och ö-laget kunde ta hem en 4-0-seger efter tre mål i andra.
– Hade inte protesterat om det stått 3-0 till Ljusdal efter den första halvleken, säger Alnötränaren Johnny Svelander.

Det var en viktig streckmatch på Släda IP och det var motståndarna från Ljusdal som var mest på hugget och det kändes som det bara var en tidsfråga innan det skulle ringa. Men hemmamålvakten Joakim Grannas var på ett särdeles bollmotarhumör och räddade flera frilägen och höll sitt lag kvar i matchen.

I slutskedet av den första halvleken lyfte Alnöbacken Karl Lindström in en frispark som en bortaförsvarare otagbart nickade in i eget mål och hemmalaget kunde gå till en orättvis ledning i paus.

Fem minuter in i den andra halvleken spelade Alexander Nordin skytteligaledaren William Svelander fri och så var det 2-0.
Efter de dubbla käftsmällarna orkade inte hälsingarna resa sig och Emil Friberg kunde frispela William Svelander till 3-0 blott ett par minuter senare.

På slutet var det Alex Tomleys tur att med ett öppnande pass se till att unge herr Svelander kunde fullborda sitt hattrick och fastställa hemmasegern till 4-0. Inget man såg komma efter 42 minuters spel..

– Vi blev helt utspelade före paus och jag hade inte protesterat om det stått 3-0 till Ljusdal efter den första halvleken då de var fullständigt överlägsna. Vi tog ett snack i halvtid och i andra hottade vi upp oss och utnyttjade deras naiva anfallsspel då vi hade bollen i vår ägo, säger Alnötränaren Johnny Svelander.

William Svelanders hattrick går inte att kringå. Annars var det försvarsspelet som lade grunden med målvakten Joakim Grannas och uteförsvaret med Jesper Andersson och Alex Tomley i spetsen.

.

Alnö IF emblemLjusdals IF emblem

Alnö IF - Ljusdals IF 4-0
10 september 2022 - 12:00 - Släda IP
1-0 självmål (43)
2-0 William Svelander (50) 
3-0 William Svelander (56) 
4-0 William Svelander (89) 
Domare: Henrik Olsson
Publik: 47
Matchfakta

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Ikväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victoria"...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer