Tyngd och rutin avgjorde till Stödes fördel mot Alnö 2

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Ett tidigt frisparksmål och ett välplacerat skott med tio minuter kvar blev avgörande till vart segern skulle gå på Stöde IP.
- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund efter 2-0-vinsten över Alnö 2.

Stödes tyngd blev avgörande hemma på IP mot ett ungt Alnö 2.
Men första chansen gick till Alnö vars Filip Hessler löpte sig fri men blev stoppad av hemmakeepern Youssef Aljadi.

- Han sätter ett knä i låret på vår kille och domaren dömer inkast och inte målchansutvisning. Jag blev skogstokig, erkänner Alnötränaren Salo Gavador.

Två minuter senare tog Alnö ledningen på frispark där Nils Högbom gick på kraft och bortakeepern orkade inte hålla emot.

Båda lagen hade lägen till fler mål men det dröjde till det återstod tio minuter innan det ringde igen. Och även denna gång var det hemmalaget som nätade. Andrew Söderberg fick bollen kring straffområdet och fintade bort ett par motståndare innan han sköt in ett välplacerat skott fram till matchavgörande 2-0.

- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, stod rätt och stängde av dem på ett bra sätt. Visst, några lägen släppte vi igenom men då räddade vår duktige målvakt Youssef Aljadi, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

- Vi gör en okej första halvlek och en bättre andra men vi hade svårt att ta oss igenom deras tunga försvar. Våra grabbar på 16-19 år väger lite för lätt och idag kunder vi inte låna in några från A-truppen då de har match i morgon. Men hade de fått den där utvisningen vet man aldrig..., säger Salo Gavador.

I Stöde framhåller vi nämnda målvakten Youssef Aljadi, 18, och rutinerade Tomas Decker på mittfältet, som på slutet klev ner och lirade mittback.

I ett jämnt Alnö stack vänsterbacken Alvin Sandqvist ut lite extra och visade prima takter både när det gäller det defensiva- som offensiva spelet.

 

Stöde IFAlnö IF 2

Stöde IF - Alnö IF 2 2-0
8 juni 2023 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Nils Högbom (10)
2-0 Andrew Söderberg (80)
Domare: Robin Bergman
Publik: 55
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer