Tvåmålsledning efter en halvtimma förbyttes i en blytung förlust för Stöde mot Notviken

10 jul 2021 Div. 2 Norrland

Stöde ledde med 2-0 i vårepilogen mot Notviken efter en halvtimma.

När domaren blåste av tillställningen hade Jesper Johansson snickrat till ett äkta hattrick efter pausvilan för det gulsvarta Lulelaget och vänt matchen.

– Vi gör en formidabel första halvlek men i den andra kollapsar vi som lag, säger assisterande tränaren Robert Englund.

Efter knappa halvtimman spelad ledde Stöde på Tulevallen i Luleå mot Notviken efter ett frisparksmål från Mehned Hafizovic och en nick från Oskar Nordlund och vägen låg öppen för att man skulle gå till sommarvilan med ännu en trepoängare i ryggen.
Men efter pausvilan kom de gulsvartas Jesper Johansson igång ordentligt och skrinlade alla sådana planer. Först reducerade han till 1-2 tidigt och därefter utjämnade han med lite drygt 20 minuter kvar att spela för att avsluta sin insats för dagen med att i den 89:e minuten skjuta sitt lag till seger.
Så här säger Stödes assisterande tränare Robert Englund om matchen:
– Ja, vad ska jag säga? Vi gör en formidabel första halvlek där vi spelar en riktigt bra fotboll igen, skapar lägen och gör två mål med bud på mera. Vi pratar i halvtid om att fortsätta göra det vi gör, spela klart matchen med kontroll och stort bollinnehav.
"Robban" fortsätter:
– Notviken kommer ut och pressar oss högre och av någon anledning blir vi stressade av detta i dag. De gör 2-1 och vår attityd droppar. Vår upplevelse är att Notviken inte gör det något speciellt bra i andra halvlek utan det är vi som kollapsar som lag och tappar vårt spel och koncentration.
– Ett individuellt misstag leder till 2-2 och två minuter från slutet får de ett inkast som skarvas in från första stolpen och bollen går sedan in.
– Svårt att analysera och sätta fingret på vad som gör att dessa två halvlekar skiljer sig så enormt då vi under seriens gång tycker att vi blivit mycket bättre att stänga matcherna med kontroll av boll och en bra defensiv. Men i dag faller vi som ett kollektiv. En tråkig plump att få i protokollet när vi ville avsluta starkt innan vi går på ledighet. Samtidigt ska vi lyfta blicken och se att vi startat våren starkt. Men i dag var en rejäl missräkning. Inget snack om det.

Omgång 6: Uddamålsförlust för Lucksta borta mot IFK Östersund efter utvisning: "Platt prestation"

4 maj 2024 Div. 2 Norrland

Abdulie Turay kvitterade IFK Östersunds ledningsmål på straff men hemmalaget återtog ledningen med lite drygt kvarten kvar, även det på straff. När LI...

Läs mer

Omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer