Två nickmål, utvisning och ett duktigt Skellefteå sänkte Sund

29 maj 2022 Div. 2 Norrland

Skellefteå är med och krigar i toppen av serien, Sund i botten.
Men ändå var Medelpadingarna nära att ta poäng men två nickmål för hemmalaget och en utvisning gjorde att topplaget till slut kunde triumfera.
– Deras målvakt gjorde en fin räddning på Ben Slades (bilden) skott nere vid stolproten i slutsekunderna men på det hela taget förlorar vi mot ett bättre lag helt enkelt, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Skellefteå tillhör toppskaran i serien och lade beslag på både boll och spel men Sund försvarade sig utmärkt och det som släpptes igenom lade duktige Christofer Högbom rabarber på.

Men på Ieltsins avslut i den 27:e minuten var han maktlös. Jo, han heter så, Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes.
I slutet av halvleken stack Sund upp och Melker Norén fick ett bra läge och kunde skjuta in 1-1 via Skellefteåmålvakten och i en båge in i mål.

Sund fortsatte att backa hem även i den andra halvleken men hemmalaget blev allt tyngre att stå emot och strax innan timman gjordeJonathan Käller 2-1.

På slutet flyttade Sund upp men på en kontring träffar Skellefteå ribban vilket gör att matchen levde vidare och i slutsekunderna, med en man utvisad, fick Ben Slade ett läge framför målet men hemmakeepern Riccardo Brugnoni räddade nere vid sin stolprot.

– Nära, nära, men på det hela taget förlorar vi mot ett bättre lag helt enkelt. Vi gör en bra försvarsinsats men vi skapar alldeles för lite på deras planhalva. Vi ska i alla fall ta med oss löpvilligheten och att vi kämpar ända in i kaklet trots en man mindre sista tio, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Christofer Högbom mellan stolparna och Markus Pettersson i försvaret var russinen i Sundkakan på Norrvalla, som arenan hette tidigare.

Skellefteå FF - Sund IF 2-1
29 maj 2022 - 14:00 - Electrolux Home Arena
1-0 Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes (27)
1-1 självmål (43)
2-1 Jonathan Käller (59)
Utvisning Sund: Melker Norén (80)
Domare: Eva Svärdsudd
Publik: 152
Matchfakta

Omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer