Två hörnmål kring halvtid grundlade Kubens seger på Ånäsvallen

6 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Kovland störde länge topplaget Kuben hemma på Ånäsvallen där två mål kring halvtid fick det att väga över till "Tigerränderna".
– En match med mycket kamp där vi lyckas göra ett psykologiskt viktigt mål i slutet av första halvlek och ett tidigt i andra, säger Kubentränaren Emad Nademi.

Bottenlaget Kovland bjöd topplaget Kuben på en rejäl utmaning men släpper in två hörnmål på vardera sidan halvtid, Arvid Larsson (nick) och William Lydén. Två psykologiska mål som fick det att väga över i Kubenfavör.

Strax innan timman får Oskar Säfström ett friläge som han förvaltar och 0-3 kommer upp på Ånäsvallens resultattavla.
Då har redan tröttheten satt i för hemmalaget och Eddie Åman kan öka på till 0-4 innan, i minut 70, KIF får lite framgång sedan Kuben styrt in en bra slagen Kovlandshörna i eget mål.

Då sex minuter återstår får hemmalagets William Nilsson syna sin andra "ostskiva" och därefter fastställer ST:s sportjournalist Lo Hägerfelth Kubensegern till en fem-etta.

– En match med mycket kamp där vi lyckas göra ett psykologiskt viktigt mål i slutet av första halvlek och ett tidigt i andra. Sen lossnar det för oss och vi kan spela mer avslappnat. Nu laddar vi upp för mötet med Fränsta hemma på IP på fredag, säger Kubentränaren Emad Nademi.

– Jag tycker vi gör en rätt okej första halvlek och match överlag emellanåt men vi släpper in för enkla mål. 0-1 tappar vi markering på en hörna, 0-2 ska i mitt tycke vara frispark till oss i momentet innan sen dimper bollen ner hos dem och där ska väl vi ändå kunna ta hand om andrabollen. Sen på 0-3 går två gubbar på samma boll och kubenspelaren lyckas vinna duellen och komma fri. Vi har lägen att göra mål men nä, det ville sig inte riktigt. När vi väl får in en boll är det ett självmål på hörna som i alla fall är bra slagen.

Joel fortsätter:

- Men överlag en relativt okej insats. Som sagt, det känns att vi är mycket bättre nu och har kommit in i serien. Idag tryter väl orken som vanligt lite tidigare än annars och jag måste ge förbundet en känga som lägger fem matcher på två veckor, helt obegripligt och som upplagt för skador. Men kuben vinner rättvist, kanske med lite stora siffror i mitt tycke.

I Kuben tog Arvid Larsson hem "jackan" som sitt lags bästa spelare.
I Kovland var Anton Näslund-Furåker åter grym på högerbacken, ruskig form på den gubben och även Isac Ytterbom på vänsterbacken var klockren.

Kovlands IF - Kubikenborgs IF 1-5
6 jun 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Arvid Larsson (40) nick
0-2 William Lydén (47)
0-3 Oskar Säfström (57)
0-4 Eddie Åman (65)
1-4 självmål (70)
1-5 Lo Hägerfelth (85)
Utvisning Kovland: William Nilsson (84)
Domare: Jesper Löf
Publik: 64
Matchfakta

Omgång 1 (3-4 maj): I morgon fredag startar Medelpadsallsvenskan

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en spelas under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det bl...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer