Tuff start för Sund i tvåan – föll med 0-4 i Boden

2 apr 2022 Div. 2 Norrland

Redan efter 35 sekunder låg Sund under i premiären uppe i Boden.
Och det blev inte så mycket roligare utan topptippade BBK vann till slut med klara 4-0.
– Inte den start vi hoppats på och vår matchplan sprack direkt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund fick den absolut sämsta inledningen man kan tänkas få i premiären borta mot Boden.
Redan efter 35 sekunder förpassade Karl Åberg bollen bakom Sunds veterankeeper Christofer Högbom.

– Inte den start vi hoppats på och vår matchplan sprack direkt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Boden fick en enorm energi samtidigt som Sundspelarna blev lite ängsliga och inte vågade spela sitt spel efter marken med distinkta pass. Och inte blev det bättre när Talibeh Jallow dubblade ledningen i mitten av halvleken.

Filip Caselius vaskade i alla fall fram en fin chans men det viktiga reduceringsmålet lyste med sin frånvaro.

Och än närmare var Danak Kaki som träffade ribban efter ett friläge direkt i öppningen av den andra halvleken. Istället kunde hemmalagets lille snidare Kevin Roberts skjuta in en vänsterhörna direkt i mål förbi passiva Sundspelare.

Där och då gick ridån ner för medelpadingarna och att det därefter bara blev ett mål ytterligare får tillskrivas Christofer Högbom och Bodenspelarnas oskärpa.

– Det blev mycket som blev fel efter matchinledningen men det här är något som vi får ta med oss i fortsättningen och ta lärdom av. Boden är ett mycket bra lag och lär säkert slåss om seriesegern, säger Göran Sundqvist.

Inhopparen Arti Saluka kom in redan i mitten av den första halvleken och visade attityd med att inte bara kliva in i närkamperna utan även att vinna dem. Nye targetplayern Badawi Mohamed hoppade även han in och visade fina takter.

Idag startar div. 2 Norrland och Lokalfotbollen har sammanställt en hel del fakta om Sund IF och de övriga lagen i serien.
Här finner ni allehanda fakta som när klubben är grundad, klubbmärke, dräktfärger, främsta meriter, publikrekord, spelartrupper, deras sociala medier med mera.

Bodens BK FF - Sund IF 4-0
2021-03-02 - 14:00 - Boden Arena
1-0 Karl Åberg (1)
2-0 Talibeh Jallow (23)
3-0 Kevin Roberts (50)
4-0 Andreas Wärja (73)
Domare: Oskar Nilsson
Publik: 232
Matchfakta

Div. 2, omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer