Tre mål på raken av Tommi Torvela när Söråker storvann över Wiskan

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker ledde med 2-0 uppe på Löta mot Wiskan.
Då hängde veteranen Tommi Torvela tre pytsar på raken och hemmalaget kunde segla iväg till en 7-0-victoria till slut.
- Skönt med en rejäl seger i avslutningen efter en trög höst, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

Solen lyste uppe på Löta i avslutningsmatchen mellan Söråker och Wiskan, dock med en stark medvind i planens längdriktning.

Hemmalaget inledde med medvind men hade svårt att hitta ytorna bakom Wiskans backlinje utan bollarna rann gärna ner till motståndarmålvakten på konstgräset eller till inspark.

Men tre bollar skulle ändå hitta in bakom gästernas keeper. I minut sju fick Albin Häggström på en fin träff på halvvolley med vänstern och bollen satt perfekt i nättaket.

Nicklas Mattsson ökade på efter 35 minuter och innan pausvilan högg veteranen Tommi Torvela på en lös boll inne i boxen.

Söråkers spel blev bättre i motvinden men det tog till timman spelad innan Tommi Torvela på nytt dök upp i straffområdet och skickade in bollen och med tio minuter kvar fullbordare oldtimern sitt hattrick, även det likt en måltjuv inne i straffområdet.

Ett allt mer tröttnande Wiskan tvingades släppa in två bollar ytterligare på slutet via Erik Edström Petré och Milan Hellborgs straffspark.

- Vi var lite tempofattiga i första men i andra såg det bättre ut då vi utnyttjade kanterna. En eloge till Wiskan som kämpade på bra med bara en avbytare och halvskadade spelare. Skönt med en rejäl seger i avslutningen efter en annars trög höst. Efter en fin vår hade vi hoppats på mer men av olika anledningar blev det inte så, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

Tommi Torvelas hattrick ger givetvis överbetyg men bäst i laget var ytterbacken Olle Forsberg som löpte längs långlinjen likt en duracellkanin och levererade flera fina inlägg och inspel. Milan Hellberg på mitten är även han värd beröm.

 

Söråkers FFViskans IF

Söråkers FF - Wiskans IF 7-0
1 oktober 2023 - 14:00 - Söråkers IP
1-0 Albin Häggström (7)
2-0 Nicklas Mattsson (35)
3-0 Tommi Torvela (42)
4-0 Tommi Torvela (60)
5-0 Tommi Torvela (80)
6-0 Erik Edström Petré (82)
7-0 Milan Hellborg (85, straff)
Domare: Bijan Yari
Publik: 40
Matchfakta

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer