Sven Eklund bakom tre av Alnö 2:s mål i 4-0-segern borta mot Nedansjö

20 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 tog hem en 4-0-seger på Nedansjö men matchen stod och vägde och det var först sista tio som gästerna kunde gå ifrån. Sven Eklund gjorde ett mål och låg bakom två.
- Vi hade ett ribbskott vid 0-1 så med lite flyt hade vi tagit poäng, säger Nedansjös tränare Joakim Bublér Wiking.

Alnö 2 förde spelet under den första halvleken meda Nedansjö backade hem och satsade på kontringar.
Gästerna skapade dock ingenting matnyttigt men så i slutet av halvleken avancerade Jesper "08" Andersson utan att någon satte press på honom och drog på ett skott som borrade sig in i bortre gaveln och dödläget var brutet.

Den andra halvleken fortskred som den första, Alnö med mycket boll och hemmalaget kontrade. Och på en av dessa avslutades anfallet med ett ribbskott.

Med mindre än tio minuter kvar avgjordes matchen. Sven Eklund fick på ett bra skott som hemmamålvakten tvingades lämna retur på och där dök 1-0-skytten Jesper Andersson upp och slog in returen.

Nedansjös ork var nu på upphällningen och någon motoffensiv var inte att tänka på och med tre minuter kvar drog Sven Eklund in en frispark med vänstern som skruvade sig in i krysset.

I den 88:e minuten fastställde Benjamin Davidsen slutresultatet till 4-0 i Alnöfavör, fint framspelad av Sven Eklund, som alltså svarade för ett mål och två assists.

- Vi hade mycket bollinnehav men grötade till det i mitten och skapade inte så mycket i första halvlek men efter vårt 2-0-mål lossnade det, säger Alnötränaren Daniel Björkstig.

- Vi var kort om folk idag och försökte spela smart, ligga lågt och stänga ytor och gå på omställningar när vi fick chansen. Vi hade ju ett ribbskott vid 0-1 och med lite tur hade vi fått med oss en poäng, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Jämnt överlag i Nedansjö medan Sven Eklund var Alnös mest tongivande..

 

Nedansjö IKAlnö IF 2

Nedansjö IK - Alnö IF 2 0-4
20 augusti 2023 - 12:00 - Nedansjö IP
0-1 Jesper Andersson (42)
0-2 Jesper Andersson (81)
0-3 Sven Eklund (87)
0-4 Benjamin Davidsen (88)
Domare: Sefatullah Naghibi
Publik:
Matchfakta

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer