Sund tappade ledning och föll i Ytterhogdal

20 aug 2022 Div. 2 Norrland

I minut 57 satte Adis Sabotic 2-1 för Sund borta mot Ytterhogdal.
Men någon viktig poäng skulle det inte bli då hemmalaget vände på kuttingen till en 4-2-seger.
– Vi borde stängt ner den här matchen och det är otroligt frustrerande att se de 4-2 som lyser på resultattavlan, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Men två minuter in i andra kom utdelningen. Semir Salia fick ett pass från kanten, tog emot bollen innan han smackade upp den i nättaket.
Tio minuter senare gav övertaget även ett ledningsmål för Sund sedan Adis Sabotic tagit hand om sin egen stolpretur och stött in 1-2.

– Därefter slaktade vi två frilägen fram till 1-3, påpekar Sundtränaren Göran Sundqvist.

Något som man skulle straffas för...
Efter ett vackert anfall i den 63:e minuten tryckte Teddy Johnson upp bollen i krysset och det var utjämnat på Svedjevallen.
Och det skulle bli värre. I minut 82 satte Christian Frigero 3-2 efter en hörna och i slutminuten curlade Jimi Kovalainen in en frispark över muren.

– Vi borde stängt ner den här matchen efter alla våra chanser och det är otroligt frustrerande att se de 4-2 som lyser på resultattavlan, säger Sunds tränare Göran Sundqvist frustrerat.

– Så här många målchanser var det länge sedan vi skapade. Det var nästan lika många som vi vaskat fram totalt de senaste fem-sex matcherna men vi bränner lägena. Att vi dessutom släpper in tre mål på fasta gör inte saken bättre, fortsätter Sundqvist..

Erik Granat var tillbaka på fotbollsplanen och visade prov på sitt kunnande även om en viss ringrostighet kunde skönjas. Ha lär emellertid bli en tillgång i höstens jakt på nytt kontrakt.

.
Ytterhogdals IK emblemSund IF emblem

Ytterhogdals IK - Sund IF 4-2
20 augusti 2022 - 15:00 - Svedjevallen
1-0 Ismael Ngerdi Lukoki (10)
1-1 Semir Salia (47)
1-2 Adis Sabotic (57)
2-2 Teddy Johnson (63)
3-2 Christian Frigero (82)
4-2 Jimi Kovalainen (90)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 79
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer