Sund säkrade andraplatsen i serien efter sen vändning mot Järpen

Sund hamnade i underläge mot Järpen med mindre än tio minuter kvar men lyckades via två sena mål vända och avsluta med både seger och säkrad andraplats i tabellen.
– En bra och underhållande match mellan två duktiga lag, säger Sunds tränare Göran Sundqvist, efter silvret.

Det skulle krävas ett mirakel för att Sund skulle passera ledande Älgarna-Härnösand i den avslutande omgången.

Då skulle det krävas storseger för Sund över Järpen och likaledes brakförlust för Älgarna mot redan nedflyttningsklara Sollefteå.

Så blev det som väntat inte. Storsegern stod Älgarna för, 8-1, men även Sund tog en trea i sin match och säkrade åtminstone andraplatsen i serien efter en uddamålsseger av tre.

– En bra och underhållande match mellan två duktiga lag, säger Sunds tränare Göran Sundqvist, efter silvret.

Matchen var länge mållös trots att det inte saknades chanser då gästerna tilldömdes sin andra straff för dagen. Den första drog man i stolpen men den här i minut 81 satte Petter Magnusson utom räckhåll för målvaktsdebutanten Nawzad Arako Bakir.

Sund startade en forcering och fem minuter senare var det utjämnat. Haris Hadzic slog en hörna och på den nickade Mika Lindroos fram Samuel Taddesse till öppet mål.

På stopptid var inhopparen Ahmed "Tempo" Ahmed på väg igenom men blev bryskt stoppad av en armbåge och det blev Sunds tur att få avsluta från straffpunkten. Bleart Ugzmajli visade inga nerver utan såg till att Sund kunde ta hem andraplatsen i serien med sitt 2-1-mål.

– Vi gick för andraplatsen på slutet, helt klart. Och ser man till hela säsongen så är placeringen välförtjänt. Att vi inte tar hem den beror på att vi haft problem med att målskyttet inte står i parentet till spel och skapade målchanser samt att vi tappat poäng mot "fel" lag, säger Göran Sundqvist.

Mittlåset Markus Pettersson och Mika Lindroos samt Haris Hadzic och Pelle Nyman på mitten var Sunds främsta i epilogen. Plus även till debutanten i målet, Nawzad Arako Bakir.

SUND IF - JÄRPENS IF 2-1
0-1 Petter Magnusson (81, straff)
1-1 Samuel Taddesse (86)
2-1 Bleart Ugzmajli (90+1, straff)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 17
Arena: Westhagen IP Domare: Andreas Olsson
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer