Sund föll i träningsmatchen mot seriekonkurrenten

18 mar 2022 Div. 2 Norrland

På Ånge IP mötte Sund blivande seriekonkurrenten IFK Östersund i en träningsmatch där jämtarna var ofina att vinna med matchens enda mål.
– Resultatet var rättvist även om vi stod upp bra och kämpade hårt hela vägen. Resan och lagbygget fortsätter och vi ser med tillförsikt fram emot seriestarten som endast är två veckor bort, säger tränaren Göran Sundqvist.

Så här säger Sundtränaren Göran Sundqvist om matchen:

– Vi genomför en bra krigarinsats. Vi löper och kämpar hårt mot ett lag som för kvällen hade lite bättre struktur och passningsspel än oss. Vi kändes lite ängsliga och hade lite problem med att hitta rytmen i spelet. Vi hamnade stundtals ganska lågt med laget, vilket var bra att träna på. Vi måste kunna anpassa oss i matcherna utefter många parametrar och det defensiva arbetet ganska långt ner på egen planhalva är ju en del. Sen har vi många bra lägen till omställningar, men ofta så får vi inte till sista passet eller så slarvar vi på vägen fram.

– Det hårda jobbet, inställningen och uppoffringen att skydda vårt mål är det vi främst tar med oss. Sen ska vi jobba ännu mer med vårat passningsspel gällande både tempo och kontroll! Även sättet vi tar oss fram i banan och skapar målchanser ska vi jobba vidare med.

– Plus till Gustav Molin, vår inlånade målvakt från Giffarna, för kvällen, som stundtals storspelade och gjorde några viktiga räddningar! Sen gör kollektivet en stark arbetsinsats!

Sund IF - IFK Östersund 0-1
2022-03-18 - 20:00 - Ånge IP
0-1 uppgift saknas ännu
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

Div. 2, omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer