Södermalm hämtade upp tvåmålsunderläge mot Timrå med en man mindre

5 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm låg under med 1-3 och en man utvisad.
Ändå lyckades man hämta in till 3-3 inför storpubliken och poäng.
- När fotbollen är som mest magisk, kommenterade Södermalms tränare Stefan Bjertung.

Det blev en händelserik drabbning mellan "fotbollspensionärerna" Södermalm och ungtupparna i IFK Timrå inför storpubliken på Kustängen, som redan i den femte minuten fick jubla då Mikael Jacobsson nickade in 1-0.

Det gjorde den inte i mitten av halvleken när målvakten Peter Hansson rev ner en fri Adrian Yman utanför straffområdet och blev målchansutvisad.

Utespelaren Patrik Mattsson anmälde sig frivillgt som vikarierande keeper men kunde tio minuter efter sitt inhopp inte hindra Adrian Yman från att kvittera sedan han drivit in i straffområdet och placerat ett lågt skott i bortre.

Södermalm höll sedan undan till knappa timman spelad då Ujwol Khatri spelade in till Tayser Shukwara som satte nätet i dallring.

Fem minuter senare blev Yman fälld inne i straffområdet och överlät straffsparken till Tayser Shukwara och han tackade för förtroendet på bästa sätt, 3-1 till gästerna.

Segern säkrad? Nä, bortalaget kände det nog så och bjöd in "gubbarna" som först reducerade till 2-3 genom Dennis Marzouki som efter två målvaktsreturer tryckte in bollen.

Nerver i matchen och än värre blev det med fem minuter kvar då gästernas Elias Granlöf drog på sig sitt andra gula kort och numerären för de båda lagen var lika.

Två minuter senare nickade Michael Ankarmark in 3-3 men dramatiken var inte över efter det då det var Adrian Ymans tur att få kliva av efter två varningar och plötsligt var Södermalm en mer. Men då var det inte så mycket tid att vifta på så 3-3 stod sig matchen ut.

- När fotbollen är som mest magisk. Trots den tidiga utvisningen och undeläge 1-3 ger vi aldrig upp utan fortsätter tro på varandra och fortsätter att rulla boll. När vi gör 2-3 får vi en enorm energiboost och när vi kvitterade var glädjen enorm, nästan som vi avgjort en VM-final, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

- Vi kände oss säkra på segern med en man mer och 3-1-ledning och blev straffade. Vi gick ner i deras tempo och bjöd in till närkampsspel där de med sin rutin var starkare och vi underskattade vår egen förmåga, förklarar Timrås Andreas Yman.

I Södermalm skall LAGET hyllas med en extra blomma till inhoppande Patrik Matsson i målet.
I Timrå ska trion Adonay Petros (vänsterback), Ujwol Khatri (högeryttermittfältare) och inhopparen Mohammed Azzam som kom in från bänken och visade vilja, ha de bästa betygen.

 

        Södermalm FFIFK Timrå

Södermalm FF - IFK Timrå 3-3 (tips: 2-3)
5 juni 2023 - 19:00 - Kustängen
1-0 Mikael Jakobsson (5)
1-1 Adrian Yman (35)
1-2 Tayser Shiqwara (57)
1-3 Tayser Shiqwara (62)
2-3 Dennis Marzouki (70)
3-3 Michael Ankarmark (87)
Utvisning Södermalm: Peter Hansson (25)
Utvisningar Timrå: Elias Granlöf (85) och Adrian Yman (88)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 139
Matchfakta

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer