Sidsjö-Böle ny serietvåa efter fem-etta över Södermalm

17 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle klättrade upp till andraplats i tabellen sedan man vänt ett 0-1-underläge till en fem-etta på Kustängen mot Södermalm.
- Vi gick in med ett annat tänk mot dem än förra gången då vi förlorade, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle föll med 3-6 i en ovädersmatch mot nästjumbon Sundsvalls FF i sin förra match men visade helt andra takter i afton och hann vaska fram ett par hyfsade chanser på Kustängen mot Södermalm innan hemmalaget efter en kommunikationsmiss i Böleförsvaret den nionde minuten gav Tommy Riise öppet mål som den gamle Alnöliraren inte kunde missa.

I den 20:e minuten utjämnade emellertid gästerna. Ett långt inlägg från Henrik Sahlén nådde hela vägen in till Markus Persson som placerade bollen utom räckhåll för Lasse Norman i Södermalms målbur.

Olle Nordberg var tillbaka i Sidsjö-Böle och hade precis hoppat in när han snappade upp ett bakåtpass och satte 1-2. Ett mål som lyfte Böle och innan pausvilan hann Martin Eriksson även att sätta trean fint förarbetad av Emad Nademi, även han till baka i Böle, och Henrik Sahlén.

Södermalm försökte komma ikapp men det närmaste man kom var ett långskott som Jonas Högman tippade till hörna. Istället kumde, med dryga timman spelad, Markus Persson sätta sin andra fullträff för kvällen efter att Olle Nordberg serverat honom öppet mål från en dryg meter.

I den 82:a minuten utnyttjade Olle Nordberg ett nytt misstag från Södermalmsförsvaret och med vänstern drog in en "sorkmördare" via den bortre stolpen och fastsällde slutresultatet.

I och med fem-ettan klättrade Sidsjö-Böle upp till andraplatsen i tabellen vilket ger spel i Medelpadsallsvenskan nästa år om man lyckas behålla den placeringen hösten ut.

Lokalfotbollen-TV:
• Sidsjö-Böles målskyttar: "Skönt med seger men tungsprunget"
• Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf: "Annat tänk mot dem än förra gången"
• Södermalms mittback Göran Sundqvist: "De lyckades straffa oss hårt idag"

 

        Södermalm FF Södermalm FFSödermalm FF Sidsjö-Böle IF

Södermalm FF - Sidsjö-Böle IF 1-5
17 augusti - 18:30 - Kustängens IP
1-0 Tommy Riise (9)
1-1 Markus Persson (20)
1-2 Olle Nordberg (36)
1-3 Martin Eriksson (43)
1-4 Markus Persson (61)
1-5 Olle Nordberg (82)
Domare: Henrik Olsson
Publik: 60
Matchfakta

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer