Sebastian Koivisto Perssons halvvolley räddade Matforspoäng i Offerdal: "Närmast segern"

Matfors fick med Sig en viktig poäng från den lilla och svårspelade planen i Offerdal efter att Sebastian Koivisto kvitterat hemmalagets ledning från den första halvleken med halvtimman kvar.
– Utifrån alla som saknades är jag nöjd med vår prestation och jag tycker att vi låg närmast segern, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Brukets Blå jagar nytt kontrakt och vill gärna slippa negativt kval. Därför var dagens bortamatch mot nästjumbon Offerdal viktig. Men förutsättningarna var inte på topp då man, som vanligt, saknade flera ordinarie spelare. Tillbaka i laget var emellertid Jonas Richnau och Sebastian Koivisto Persson efter frånvaro.
Och den senare skulle visa sig bli betydelsefull...

Men det var hemmalaget som tog tag i grejorna från början på sin svårspelade plan och efter en dubbelhörna efter dryga kvarten nickade Jimmy Hernerud in 1-0.
MIF-målvakten Erik Hedenström fick sedan göra ett par bra parader för att inte ledningen dubblerades.

I den andra var Matfors mer på tårna och tog fler initiativ när man jagade en utjämning och med timman spelad skarvade Filip Andersson Roos bollen till Sebastian Kovisto Persson inne i straffområdet och han drog in 1-1 på halvvolley.

Båda lagen jagade därefter ett segermål, Offerdal via långa bollar på den korta planen och via fasta situationer medan Matfors jobbade mer metodiskt och försökte komma runt på kanterna eller genombrott via omställningar.
Men några fler mål blev det inte och Matfors håller näsan ovanför både kvalstreck och nedflyttning.

– Utifrån alla som saknades är jag nöjd med vår prestation och jag tycker att vi låg närmast segern på Sveriges minsta fotbollsplan. Deras målvakt drog iväg sina utsparkar in i vårt straffområde och tappade vi boll i fel läge kom den långa bollen direkt. Man kan säga att de hade den första halvleken och vi den andra, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Jonsson fortsätter:

– Är nöjd med kollektivet i andra och även som helhet då många yngre fick chansen och andra spela på ovana platser.

 

Offerdals IF emblemMatfors IF emblem

Offerdals IF - Matfors IF 1-1
21 augusti 2022 - 14:00 - Offerdalshägna
1-0 Jimmy Hernerud (17)
1-1 Sebastian Koivisto Persson (60)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 126
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer