Så här säger "Pinnen" om årets Stödesäsong i division 2 Norrland: "Vi har varit ojämna"

29 nov 2021 Div. 2 Norrland

Stöde taxade in på en åttondeplats i årets div. 2 Norrland.
Detta efter att ha mattats av i slutet av serien.
– Det har varit lite ojämnt resultat- och spelmässigt, förlorade båda matcherna mot både Frösö och IFK Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved, säger Mats "Pinnen" Edlund som under en period tränade laget.

Stöde ktigade länge i kampen om seriesegern i div. 2 Norrland men ett par onödiga förluster, tillsammans med skador och sjukdomar, gjorde att man sista månaderna sjönk i tabellen till en åttonde plats.

Ytterligare en anledning var att tränarduon Anders Strandlund och Robert Englund hoppade av sina uppdrag i september. Mats "Pinnen" Edlund och lagledaren Mikael Backlund tog över fram till dess att rumänen Dacian Dacin blev klar i mitten av oktober.

Lokalfotbollen tog ett snack med Mats "Pinnen" Edlund om årets säsong, "Pinnen" som var med under hela säsongen i olika roller.

Är du nöjd med er säsong?
– Både ja och nej, lite ojämna resultat- och spelmässigt, förlorade till exempel båda matcherna mot både Frösö och Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved. Annars har vi tagit poäng mot samtliga lag utom dessa två och Boden.

Vad har varit det bästa med den?
– Det är att det varit så kul att se de yngre spelarna ta för sig och att vi vissa matcher visat ett otroligt stort hjärta och krigat riktigt bra.

...och sämsta?
– Hela upplägget på serien, spela fotboll till 1:a Advent är långt ifrån optimalt i detta land, speciellt då i Norrland, med ett fullständigt oförstående förbund (SvFF) till de små lagen därute dessutom, arrogant är deras beteende enligt mig. Därav alla sjukdomar och skador i slutskedet av serien.

Någon spelare som har överraskat på dig det där lilla extra i år?
– Yosef Aksoy och Lukas Lindbäck har vart grymma i backlinjen trots sin unga ålder, visat upp en imponerande stabilitet, framförallt till slutet av september, sen är det fler som överraskat som gjort sin första A lagssäsong men framförallt dessa två.

Kommer du att fortsätta även nästa år i Stöde IF?
– Som det ser ut nu så fortsätter Micke (Backlund, lagledare) och jag men vi jobbar på att brädda oss på sidan av planen.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har nyss spelat sista matchen och vilar upp oss några dagar innan nästa säsong startar upp, så inget nytt där.

Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag missat att frågat om?
– Nämnas kan ungtupparna Linus Idh, född -06, med två starter och fyra inhopp och Erik Welin, född -07, en från start och ett inhopp, två unga Stödegrabbar som visat bra inställning när de vart med.

Och avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av div. 2 Norrland i år?
– Kanonbra, fortsätt ditt och Pias goda jobb.

Div. 2, omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer