Rycket gav Heffnersklubban 2 tre viktiga poäng i Järpen

Efter att Järpen tagit ikapp ett tidigt 0-2-underläge mot Heffnersklubban 2 gjorde gästerna ett nytt ryck med tre mål och kunde säkra tre viktiga poäng via en 5-2-seger.
- Jag tycker det var en bra match av båda lagen men vi vinner rättvist, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.

Redan innan klockan tickat upp till tio minuter hade Heffnersklubban 2 rivit åt sig en 2-0-ledning upp i Järpen via mål från Ester Johansson och Alva Prytz.

Men hemmalaget reducerade först genom Erika Wallram på straff efter en hands i den tolfte minuten och strax innan paus utjämnade Loraine Langenberg.

Jublet hann dock inte lägga sig på Norrmontage Arena innan Alva Prytz återgav Heffnersklubban med sin andra fullträff i halvleken.

Järpen jagade kvittering i andra halvlek men när Elina Uhlin satte 2-4 kändes det som spiken.

Att Järpen drabbades av en otäck skada på Ylva Boström, knäskålen ur led, satte naturligtvis ner stridslusten och i slutminuten kunde Jazmine Ben Naceur fastställa "Klubbans" seger till 5-2 och tre viktiga poäng in på kontot i kampen kring nedflyttningsstrecket.

- Det var kul att vara tillbaka hemma i Järpen igen för mig personligen. Jag tycker det var en bra match av båda lagen. Vi blir lite tagna på sängen i inledningen på grund av deras presspel. Trotts detta gör vi två mål som visar på våran skicklighet i omställningarna. Därefter får de en straff då bollen tar på Biancas hand.
Solklart och reducerat 1-2. Sen hamnar vi i en sämre period där de gör 2-2 men efter detta tycker jag att vi höjer oss och tar tillbaka ledningen omgående, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.

Han fortsätter:

- I paus pratar vi om att göra saker och ting lättare för oss och inte bli rädd för deras press. Jag tycker att vi löser den uppgiften bättre i andra med några byten inkluderande. Vi får tag i bollen mer på deras planhalva och kan trycka ner dom således. Tråkigt nog blir det ett uppehåll då deras mittback blev skadad otäckt nog. Vi önskar henne all lycka i rehaben och att hon kommer snart tillbaka på plan igen. Efter skadeuppehållet gör vi vår bästa period och kontrollerar matchen och vinner rättvist.

- Jag vill hylla Isabelle Ivarsson som gör sin första match på seniornivå, avslutar Mattias Svensson.

 

Järpens IF DAM emblemHeffnersklubban BK 2 emblem

Järpens IF - Heffnersklubbans BK 2 2-5 (tips: 1-4)
25 juni 2023 - 15:00 - Norrmontage Arena
0-1 Ester Johansson (7)
0-2 Alva Prytz (9)
1-2 Erika Wallram (12, straff)
2-2 Loraine Langenberg (42)
2-3 Alva Prytz (42)
2-4 Elina Uhlin (66)
2-5 Jazmine Ben Naceur (90)
Domare: Stefan Westberg
Publik: 67
Matchfakta

Omgång 1 (2-4 maj): Tilde Bergman tvåmålsskytt när SDFF 2 vände mot Heffnersklubban 2 i premiären

Den 2 maj var det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5)...

Läs mer

Lokalfotbollens tips: Så slutar damernas div. 2 Mellersta Norrland

Premiär i afton så hög tid att åter tippa sluttabellen av damernas division 2 Mellersta Norrland.Ifjol hade jag inga problem att pricka in vinnaren (A...

Läs mer

Inför seriestarten: Heffnersklubban Utveckling

Heffnersklubbans andralag kom ifjol sjua fjärran från toppen men även långt från nedflyttning sedan man inlett lite tveksamt med många spelare som ald...

Läs mer

Inför seriestarten: Sundsvalls DFF Utveckling

SDFF Utveckling gjorde en rejäl spurt under hösten i fjolårets A-slutspel i Damtrean och knep seriesegern i den sista omgången och är nu tillbaka i di...

Läs mer

Inför seriestarten: Selånger SK

Stefan Wickström är tillbaka som tränare efter ett sabbatsår och som jag ser det är Selånger det lag att slå om man vill utmana om seriesegern. Ett ab...

Läs mer

Träningsmatch: Selånger gjorde tre mål och höll nollan mot Timrå

Selånger visade sig starkast när man under den sena torsdagskvällen mötte division 2-kollegan IFK Timrå. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter två sena...

Läs mer