Robin Bergman tog hem skytteligan när Matfors kryssade i avslutningen

Robin Bergman målade efter en skottfint och Niklas Palm kvitterade med en sanslös bicykleta när Matfors spelade 1-1 mot KB 65 i serieepilogen.
– Ett kryss har nog aldrig varit så rättvist som den här gången, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Matfors var det klart bättre laget under den första halvleken på Skyttis.
Och i slutet av den tog man rättvist ledningen. Efter en omställning provade Sebastian Kovisto Persson skott, på returen högg Yunus Leo Tazelli innan bollen hamnade hos Robin Bergman som efter en skottfint lurade ner hemmamålvakten och därefter satte bollen i nät. Ett mål som visade sig räcka till skytteligaseger!

I den andra tog KB 65 över och i den 62:a minuten var utjämningen ett faktum. Och på vilket sätt! Niklas Palm bicycletade in bollen stenhårt utan någon som helst pareringschans för debuterande bortamålvakten Cosmo Roberts.

I och med det drömmålet hade lagen nätat klart för säsongen.

– Vi hade den första halvleken och de hade den andra. Ett kryss har nog aldrig varit så rättvist som den här gången, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

En ung försvarstrio stod ut det där lilla extra hos Brukets Blå, debuterande målvakten Cosmo Roberts, mittbacken Hampus Norrrmén och Alfred Boman på vänsterbacken. Den senare "the man of the match".

Ett omnämnande även till Robin Bergman som inte kan sluta göra mål och tog tack vare dagens segermål hem skytteligan i div. 3 Mellersta Norrland med tretton fullträffar.

KÖPMANHOLMEN-BJÄSTA FF - MATFORS IF 1-1
0-1 Robin Bergman (41)
1-1 Niklas Palm (62)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 45
Arena: Skyttis IP, Ö-vik.
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer