Robin Bergman Matfors matchvinnare mot Östavall: "Han gör mål på allt just nu"

En hel och frisk Robin Bergman blev Matfors matchvinnare på Skogsvallen där Östavall slogs tillbaka med 3-1.
Först nickade han in 0-1 och efter hemmalagets kvittering i andra halvlek satte han 1-2 strax därpå på en målvaktsretur.
– Robin gör mål på allt just nu, säger Matfors tränare Andreas Jonsson imponerat.

Det blev Matfors som tog ledningen på Skogsvallen sedan Robin Bergman nickat in en hörna men Östavall utjämnade tidigt i den andra halvleken då Magnus Rimeslåtten även han satte pannan till på ett inlägg..

Det tog knappt tio minuter innan Matfors återtog ledningen. Efter en kontring fick Oliver Andersson på ett bra skott som hemmamålvakten Mykhailo Barabanov tvingades släppa retur på och på den högg Robin Bergman in sitt andra mål för dagen.

– Robin gör mål på allt just nu efter att ha kommit tillbaka i bra slag efter skadebekymmer och corona, säger Matfors tränare Andreas Jonsson imponerat.

Ytterligare tio minuter senare nickade Oliver Andersson fram Sebastian Koivisto Persson som tunnlade Barabanov och 1-3 lade sig tillrätta i nätmaskorna.

Östavall försökte jobba sig tillbaka men kom aldrig när,mare än ett bortdömt offsidemål.

– Östavall låg lågt i sitt försvar men vi hittade nycklarna för att låsa upp det. Skönt med tre poäng igen och nu ser vi an hösten med tillförsikt, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Andreas fortsätter:

– Vill passa på att gratulera Alnö till seriesegern i Medelpadsallsvenskan och välkomnar dem till division 3. Och förhoppningsvis blir det spännande derbyn nästa år.


– Med tanke på omständigheterna, vi saknade väldigt många idag, är jag nöjd med vår prestation. Det här var en jämn match som kunnat gå hur som helst. Vi hade ett 2-3-mål inne men det blev avvinkat för offside och hade det blivit godkänt hade det blivit en spännande avslutning av matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Robin Bergman bäst i Matfors och på planen medan trion André Rydén, Alexander Dalfrén och Haik Danielian var Östavalls bästa för dagen..

ÖSTAVALLS IF - MATFORS IF 1-3
0-1 Robin Bergman (22)
1-1 Magnus Rimeslåtten (50)
1-2 Robin Bergman (59)
1-3 Sebastian Koivisto Persson (70)
Domare: Pontus Östlin
Publik: ingen som ides räkna den...
Arena: Skogsvallen
Matchfakta

Omgång 6: Kuben tog sjätte raka - vann med klara siffror över Kramfors-Alliansen

Omgång 6 har inletts och i den första matchen tog Kuben hem sin sjätte raka seger efter tvenne mål av varderaa Linus Sahlin och Axel Näsholm. För övri...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer