Revanschsuget Matfors möter ett lika revanschsuget Dvärsätt

Både Matfors och Dvärsätt föll i premiären där man inte nådde upp till förväntad standard.
Nu har man slickat såren i veckan och kommer revanschsugna till dagens batalj.
- Så klart aldrig kul att torska med de siffrorna och speciellt inte en premiär. Det blev en rätt konstig match men jag är säker på att vi alla är revanschsugna, spelare som ledare, säger Matfors tränare Rasmus Portin.

Matfors har byggt nytt i vinter och är väl inte riktigt klart för att klara en besiktning. Men potential finns. Även om det inte syntes så mycket i premiären, 0-4 mot Anundsjö. En premiär som förstördes av två tidiga baklängesmål och en utvisning på lagkaptenen Felix Häggström.

Nu väntar nykomlingarna Dvärsätts BK, som gör sin första säsong på den här nivån, och man gör det med en trupp där flertalet spelat högre upp i seriesystemet och tippas därför allmänt hålla till i toppstriden.
Lite överraskande föll de mot Björna i premiären så det lär vara två revanschsugna lag som drabbar samman under lördagen.

Ifjol fick Rasmus Portin säsongen förstörd på grund av skada och sadlade i år om till tränare där han kamperar ihop med "gamle" Andreas Jonsson.

Inför mötet mot Dvärsätt ställde Lokalfotbollen några frågor till Rasmus:

Hur är tongångarna i laget efter den mindre lyckade premiären?
- Yes, det blir kul med match igen. Så klart aldrig kul att torska med dom siffrorna och speciellt inte en premiär. Det blev en rätt konstig match men jag är säker på att vi alla är revanschsugna, spelare som ledare.

Hur går dina tankar inför mötet med Dvärsätt?
- Det kommer bli en tuff match, förmodligen en av dom tuffare på hela säsongen. Ett av lagen som många har tippat högt upp i tabellen. Så det kommer krävas en riktigt bra insats över 90 minuter för att få med sig ett bra resultat.

Vad vet du om dem? Någon spelare som ni behöver se upp med lite extra?
- Jag har inte överdrivet bra koll på motståndet men dom gjorde en kanonsäsong i fyran förra säsongen och släppte in väldigt få mål. John-Henrik Eriksson såg jag gick dit inför säsongen och han var väl förmodligen Offerdals bästa spelare förra året. Men dom har nog bra spelare på varje position.

Läget i truppen? Någon/några som saknas? alternativt tillkommer?
- Som vanligt är det några som saknas av olika anledningar, sjukdom, avstängning (Felix Häggström), skada och bortrest (målvakten Axel Hedenström). I gengäld har vi ett par som tillkommer efter sjukdom.

Hur går det och vem avgör för er?
- Jag tror på 2-1 till vår fördel efter en krigarinsats. Linus Stafrin avgör.

Lokalfotbollen tippar:
Två revanschsugna kombatanter där trots allt Dvärsätt kommer ut som favoriter. Set krävs att Brukets Blå höjer sig rejält från premiären. Men som det heter, bollen är rund. Men mitt tips går i hemmafavör, 3-1. Förhoppningsvis funkar mitt tips som tändvätska för Brukets Blå.

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitteerade på stolltid för Fränsta i Kramfors och Alnö ligger under i paus

Igår kväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victo...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer