Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Timrå är serieledare sedan man vänt 0-2-underläge sista halvtimman till en 6-2 vinst. Även Kovland vände 1-2 till tre poäng mot Selånger 2 och i Kraftfull anar man en "Selim-effekt" då nye tränaren Selim Abdu nu har tre segrar på raken, den senaste uppe på Essviksvallen. IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräsplanen var upptagen av en flickmatch.. IFK:s andra uppskjutna match på kort tid. 

 

Filip Häggström och Gustav Lange målgörare när Brukets Blå klådde Kuben 2

Brukets Blå har haft det tungt i inledningen men nu ser man ut att ha fått upp ångan och borta mot Kuben 2 tog man andra raka vinsten.
Felix Häggström satte i den 38:e minuten ett stenhårt skott vid första stolpen efter bollvinst högt upp i plan och bara några minuter senare tryckte Gustav Lange upp bollen i nättaket.
I andra spelade Matfors mycket på resultatet men det blev lite nerv i matchen då Matfors: Abozar Yaghobi fick lämna planen efter ett livtag på en hemmaspelare som var på väg igenom då det återstod 20 minuters spel. Matfors backade emellertid hem och tätade till och kunde behålla sin tvåmålssledning in i kaklet.
- Vi gör åter en bra match, speciellt den första halvan då vi kunnat gjort ett par mål ytterligare. Efter vår utvisning möblerade vi om och tillät dem ha mycket boll samtidigt som vi tätade till därbak. Det var snarare så att vi låg närmast nästa mål och vaskade fram två jättechanser. Vi vinner rättvist och var ett par nummer större än Kuben idag, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Vi kom inte upp i standard i första halvlek och de kan göra två mål, vi blev stillastående och det utnyttjade de och var mer aktiva. I andra spelade vi rakare och förlade spelet på deras planhalva, men kunde inte få in bollen. Hade vi fått till en reducering är jag säker på att vi fått tillräckligt med energi och tro för att vända, säger Kubentränaren Marcus Westermark.
I Matfors var de främsta unge högerbacken Joel Lindqvist och mittfältarna Felix Häggström, Gustav Lange och Seyed Mohammad Heidari. I målet var Cosmo Roberts ringrostig men höll nollan.
Inlånade Fredrik Thelander från A-laget var dominant från sin mittbacksplats och stod för många säkra ingripanden och uppspel under den andra halvleken då han kom in.

Kubikenborgs IF 2 emblemMatfors IF emblem 
Kubikenborgs IF 2 - Matfors IF 0-2
16 juni 2024 - 14:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Felix Häggström (38)
0-2 Gustav Lange (43)
Utvisning Matfors: Abozar Yaghobi (70)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 43
 

Sund hade en 2-0-ledning med halvtimman kvar - Timrå vann med 6-2 och tog över serieledningen

Det kan svänga fort i en fotbollsmatch. Det fick vi bli varse om på Malands IP denna tisdagskväll.
Sund tog ledningen i mitten av den första halvleken då Absar Nurul fick ett instick i straffområdet och placerade in bollen i nät.
Knappt tio minuter in i den andra halvleken dubblade Oskar Mårtensson ledningen efter en nick på hörna och jumbon Sund var på väg mot tre poäng.
Med timman spelad vaknade IFK Timrå till och på 13 minuter vände man till egen 4-2-ledning sedan hemmalaget rasat ihop. Först två mål på fint slagna hörnor av Jocke Edström till Elias Granlöf och Tayser Shiqwara innan Tayser satte 2-3 efter ett friäge och Johan Kolbäck fyran efter eget genombrott.
De sista fem minuterna gick man till och med ifrån till hela 6-2, Hakim Rouass (nick!) och Elias Granlöf, hans andra. Vändningen gjorde också att Timrå tog över serieledningen i en haltande tabell.
- Vi har bollen mest hela matchen men de straffar oss på ett bolltapp och en hörna. Tror de hade tre chanser på hela matchen. Sista halvtimman fick vi så att säga retroaktiv utdelning och vi fick stora ytor efter vårt 3-2-mål. Lite nyckel till vändningen var våra fina hörnor slagna av Jocke Edström, säger Timrås tränare Victor Selander.
- Vi spelade skitbra första timman, de hade mest boll men vi försvarade oss bra och kontrade vasst. Men tyvärr tappar vi huvudet så fort vi släpper in mål och börjar skälla på varandra och vill byta. Vissa fattar inte att fotboll är ett lagspel. Tidigare under dagen hade jag bara nio spelare, studenten, men fick ringa runt och till slut hade vi i alla fall 14 spelare även om några var otränade, säger Sunds tränare Armando Buzi.
Anton Jonsson kom in på högerkanten i andra halvlek och drog igång Timrås spel och var den som stack ut det där extra.
I Sund får alla beröm för första timman, ingen sista halvtimman.

Sund IF emblemIFK Timrå Herr emblem 
Sund IF - IFK Timrå 2-6
11 juni 2024 - 19:30 - Malands IP
1-0 Absar Nurul (22)
2-0 Oskar Mårtensson (54)
2-1 Elias Granlöf (62)
2-2 Tayser Shiqwara (63)
2-3 Tayser Shiqwara (71)
2-4 Johan Kolbäck (75)
2-5 Hakim Rouass (85)
2-6 Elias Granlöf (90)
Domare: Mahar Usew
Publik: 67
 

Salem-effekt i Kraftfull - tog hem tredje raka

Sedan Salem Abdu kom in från Kuben som tränare inledde Kraftfull först med en förlust men har nu tre raka vinster och ikväll besegrade man Essvik uppe på "Vallen" i en svängig tillställning.
Gästerna tog ledningen på ett tidigt självmål men Eliaz Edberg nickade in kvitteringen innan klockan tickat upp till de 20.
Abraham Habte Eyes återgav dock Kraftfull ledningen innan paus och strax innan timman utökade Elvin Jasari. Det tog bara nån minut innan Jonathan Åhlin först kvitterade och något senare utjämnade Henrik Eriksson
Abraham Habte Eyes var emellertid sugen på ett mål till för kvällen och i den 81:a minuten drev han in i straffområdet och placerade bollen till vänster om Essvikskeepern och in i nätet.
- Vi tvingade dem att slå längre bollar som vi nickade bort även om de är både långa och tunga framåt. Planen var svårspelad så även vi tvingades till längre bollar i den fysiska matchen men vi försökte stundtals rulla boll så gott det nu gick, säger Kraftfulls tränare Salem Abdul
Abraham Habte Eyes två mål blev tungan på vågen men bäst på planen var lagkompisen Semir Salia.
(väntar på återkoppling från Essvik för kommentarer)

Essviks AIF emblem FC Kraftfull emblem       FC Kraftfull  
Essviks AIF - FC Kraftfull 3-4
11 juni 2024 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 självmål (3)
1-1 Eliaz Edberg (18) 
1-2 Abraham Habte Eyes (37)
1-3 Elvin Jasari (58)
2-3 Jonathan Åhlin (59)
3-3 Henrik Eriksson (66)
3-4 Abraham Habte Eyes (81)
Domare: Henrik Olsson
Publik: 27
 

Kovland vände tillbaka och tog tre poäng: "Visade karaktär"

Kovland tog ledningen redan i den tredje minuten då Marcus Berglind satte den efter en försvarsmiss från SSK och hade sedan två frilägen fram till en dubblering, ett avslut smet utan för och den andra nöp målvaktslånet från Lucksta Andreas Nilsson.
Istället utnyttjade Totte Landar ett läge kring halvtimman och kvitterade och med timman spelad fick han en arm i ansiktet av en hemmaförsvarare när han var på väg igenom och domaren, efter lång konferens med sin assisterande på linjen, blåste för straff. Gustav Åsell gjorde inget misstag från elva meter.
Fem minuter senare utjämnade Oliver Widahl då han bröstade in ett nickpass från Christoffer Brännström och i den 72:a var det ombytta roller då Widahl serverade Brännström ett inlägg som han kom farande på och stångade in.
- Verkade som vi trodde att det skulle gå av sig självt efter vårt tidiga mål och flera klara lägen men istället kunde de vända. Men efter deras andra mål vaknade vi till, visade karaktär och kunde vända tillbaka, säger Kovlands tränare Joel Falk.
- Vi spelar bra fotboll men har svårt att sätta dit våra lägen medan våra rutinerade motståndare sätter sina chanser och tar tre pinnar, så har det sett ut hela våren. Vi är lite oerfarna men vi kommer att vända på det här, säger SSK-tränaren Juan Medina, som fortsätter:
- Låter kanske som en bortförklaring när vi förlorat men domarna måste höja sig ett snätt, är riktigt besviken på deras standard så här långt.
Niclas "Graninge" Persson och Nils Sahlin var duktiga på Kovlands centrala mittfält. Plus även till kantspelarna Kim Eriksson och Henrik Eriksson.
Målvakten Andreas Nilsson, mittbacken William Svedin, Gustav Åsell (allround) och anfallaren Totte Landar får bäst betyg i Selånger 2.

11 juni 2024 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Marcus Berglind (3) 
1-1 Totte Landar (29)
1-2 Gustav Åsell (60, straff)
2-2 Oliver Widahl (65)
3-2 Christoffer Brännström (72)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 78
 
 

Uppskjutet mellan IFK Subndsvall och Svartvik

IFK Sundsvall emblemSvartviks IF emblem 
IFK Sundsvall - Svartviks IF uppskjuten
11 juni 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
Nytt datum oklart i skrivande stund.
 

Tabell

1 IFK Timrå Herr   8 5 1 2 24 16 8 16
2 Kovlands IF Herr   7 5 1 1 16 11 5 16
3 Svartviks IF   7 4 2 1 18 10 8 14
4 Kubikenborgs IF 2   7 4 0 3 15 5 10 12
5 IFK Sundsvall   6 4 0 2 19 10 9 12
6 FC Kraftfull   8 3 2 3 14 21 −7 11
7 Essviks AIF   8 2 2 4 15 17 −2 8
8 Matfors IF   7 2 1 4 13 16 −3 7
9 Selånger SK 2   8 1 3 4 16 24 −8 6
10 Sund IF   8 0 2 6 10 30 −20 2

 

Statistik

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer