Omgång 5 Västra: Östavall vann igen och kryss i kvällens övriga två matcher

29 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall spelade hem sin femte raka vinst. Stöde hämtade in 1-3-underläge på Hasselbacken och kryss även i derbyt mellan Ånge och Wiskan. Ljunga-Matfors spelas inte förrän den 9 juni - när hela serien är färdigspelad....

Femte raka segern för svårtuggat Östavall - 3-0 borta mot Indal

Östavall trummar på i den västra division 5-gruppen. I afton kom femte raka seger efter 3-0 på Härevallen i Indal.
Tobias Engström satte ledningsmålet i minut 13 och efter dryga halvtimman ökade Johan Tovar på. Ett tredje mål hängde länge i luften innan Magnus Rimeslåtten fastsällde siffrorna med knappa kvarten kvar.
- Stabil insats där vi är drypsäkra bakåt och visar varför vi bara släppt in ett enda mål i serien så här långt. Fortsätter vi med vår ödmjuka inställning inför och under varje match kan det här bära långt, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- Östavall har ett riktigt bra lag men jag tycker ändå att vi står emot bra försvarsmässigt mot ett lag som innehåller flera spelare som håller bra division 3-klass, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
Felfrie högerbacken Joakim Hansson och inhopparen Nicklas Olsson stack ut lite extra i ett starkt Östavall.
Indal hade ett stabilt försvar ledd av mittbacken Eobin Jonasson och hårt arbetande mittfältarna Niklas Norlander och Gabriel Landinl.

Indals IF emblemÖstavalls IF  emblem 
Indals IF - Östavalls IF 0-3
29 maj 2024 - 19:30 - Härevallen
0-1 Tobias Engström (13)
0-2 Johan Tovar (31)
0-3 Magnus Rimeslåtten (76)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad (men ca 40)
 

Stöde hämtade in tvåmålsunderläge sista kvarten - Jocke Wickberg poängräddade i minut 90

Gästerna Stöde startade upp bäst på Hasselbacken och tog också ledningen via Anton Skarpsvärd Olsson och hade bud på mer innan hemmalaget tog över och utjämnade på straff strax före pausvilan.
Direkt i andra tog Hassel ledningen, och det på ett dråpligt sätt när Stödemålvakten drog bollen rakt i nyllet på Abraham Brhane och in till 2-1 för hemmalaget. En ledning som utökades strax innan timman spelad då Adam Gacsalyi satte sitt andra straffmål för kvällen.
Därefter hittade Stöde tillbaka till det spel man hade i inledningen av matchen och först reducerade Andrew Söderberg med kvarten kvar innan Jocke Wickberg fick på en kalasträff i den 90:e minuten och bollen gick i en båge över målvakten och in i gaveln.
- 3-3 var rättvist då vi hade olika perioder i matchen men visst är det surt att tappa en 3-1-ledning sista kvarten. Den första halvleken bestod av många felpass och duttande innan lagen bytte taktik i andra och spelade mer rakt, säger Hassels team manager Seth Larsson.
- Vi borde avgjort tidigt och haft en tremålssledning innan de fick en billig straff och kunde kvittera. I andra strulade vi till det ordentligt för oss och hamnade i tvåmålsunderläge. Därefter flyttade vi upp och började spela fotboll igen och går ikapp och får ändå med oss poäng från Hasselbacken, säger Stödes tränare Fredrik Viklund,
I Hassel svarade Adam Gacsalyi för två kyliga straffmål, i övrigt var det jämnt överlag.
Nedansjöförvärvet Jocke Wickbergs inhopp med det snygga kvitteringsmålet, Oskar Terners mittfältsspel och Patrik "Putte" Nilsson i anfallet var Stödes höjdpunkter för kvällen.

29 maj 2024 - 19:00 - Hasselbacken
0-1 Anton Skarpsvärd Olsson (18)
1-1 Adam Gacsalyi (42, straff)
2-1 Abraham Brhane (47)
3-1 Adam Gacsalyi (59)
3-2 Andrew Söderberg (74)
3-3 Joakim Wickberg (90)
Domare: Krister Sandin
Publik: 26
 

Derbykryss på Ånge IP när Wiskan kom på besök

Ånge satte in en hård press från start men som inte utmynnade i mer än med sex hörnor utan det var Wiskans Rasmus Jönsson som var först att sätta bollen i nät - men "målet" flaggades av för offside.
- Från min position har jag svårt att se var han hittade den, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund syrligt.
Första gogkända målet gjorde istället hemmalaget strax före halvtid. Jackson sköt ett bra skott som duktige Wiskankeepern Stefan Eriksson inte kunde hålla och på returen höll sig Zakaria Ibrahim framme.
Den andra halvleken blev jämnare och en hel del ställningskrig där Ånge fortsatt hade mest boll men gästerna var hela tiden giftiga på liggande boll. Och det var efter en sådan som utjämningen kom. Elias Johansson slog en frispark från halva planen som en hemmaspelare råkade nicka bakåt i en båge över sin målvakt och in i gaveln. Domaren var emellertid schyst och gav målet till frisparksläggare Elias.
- Vi leder rättvist efter den första halvleken sett till spel och chanser men de var hela tiden farliga på sina fasta med sina stora pjäser. I andra försökte vi undvika att dra på oss fasta situationer på egen planhalva men lite typiskt är det på en sådan de gör sitt mål. Vi hade inte så många stekheta chanser i andra men det borde ändå har räckt till en seger, säger Ånges spelande tränare Gisle Grimstad.
- Vet inte om vi inte hämtat oss mentalt efter Östavallsmatchen men vi kom inte alls upp i nivå och hade stora problem med deras äckligt snabba anfallare men vår målvakt höll oss kvar i matchen, de har ju spelare som är givna i fyran. De hade ett rejält tryck på oss i första medan vi jämnade ut spelet något i andra även om det aldrig blir riktigt bra. Tycker faktiskt att vi gör en riktig skitmatch, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund.
Weng Chi Lei i Ånges mittförsvar var stark i duellspelet och Arvid Salomonsson hoppade in efter en tidig skada och visade att han vill vara med i startelvan nästa match.
I Wiskan är Stefan Eriksson redan nämnd och duktiga var även lagkaptenen Christian Wilhsson, Anton Nolberg och Elias Blom.

Ånge IF  emblemViskans IF emblem
Ånge IF - Wiskans IF 1-1
29 maj 2024 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Zakaria Ibrahim (41)
1-1 Elias Johansson (59) 
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 42
 

kommande match i omgång 5

 
Ljunga IF 1 emblemMatfors IF 2 emblem 
Ljunga IF - Matfors IF 2
9 juni 2024 - 16:00 - Ljungalid
 

Tabellen omgång 5

1 Östavalls IF   5 5 0 0 26 1 25 15
2 Ånge IF   5 3 1 1 19 7 12 10
3 Viskans IF   5 2 2 1 7 6 1 8
4 Hassels IF   5 2 2 1 10 12 −2 8
5 Stöde IF   5 1 2 2 7 7 0 5
6 Indals IF   5 1 1 3 12 8 4 4
7 Matfors IF 2   4 0 2 2 5 13 −8 2
8 Ljunga IF 1   4 0 0 4 2 34 −32 0

 

Statistik div 5 Västra 2024

Omgång 3 B (23-26 juni): Matfors 2 målfrossade på Ljunga - tre matcher spelas onsdag

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer